La Vanguardia (Català)

L’oposició demana que s’actuï amb “determinac­ió” davant els problemes

-

dra. “L’Ajuntament està fent esforços que no està fent cap altra administra­ció”, va arrencar Pin abans que el comissiona­t de Seguretat, Amadeu Recasens, indiqués que l’increment dels problemes en seguretat no és un fenomen de Barcelona, i que aquests afecten totes les poblacions de més de 30.000 habitants, “com vam explicar el mes de març”. Recasens va avançar que la setmana que ve Colau es reunirà amb la Fiscalia per tractar el problema dels narcopisos, i va argumentar que la Guàrdia Urbana s’ha reforçat amb 106 agents, 90 al front marítim durant l’agost, i que aquest estiu han fet 190.000 hores extres, “davant les 18.000 dels Mossos”. En la seva intervenci­ó va pesar aquest últim argument: altres policies no s’esforcen tant. “Si l’Ajuntament tingués la responsabi­litat de tots els cossos...”, va deixar caure. “La Guàrdia Urbana està fent tot el que està a les seves mans”, va sentenciar el comissiona­t. Afirmació, aquesta última, en què sí que va estar d’acord l’oposició, que va remarcar que el problema no són els agents, a qui, van assenyalar, els falten mitjans. El problema, van insistir, és de gestió política.

“Què faran, a part de dir que no tenim mossos?”, va preguntar Martí, del PDECat. “Nosaltres també volem els Mossos i la Guàrdia Urbana. La coordinaci­ó efectiva és responsabi­litat dels governs. Els governs han d’actuar”, va afegir el regidor.

“Tenim un problema. Ja no és el turisme: ara és la por”, va apuntar Jordi Coronas, que també va incidir en la necessitat de tenir un fiscal exclusiu per a Ciutat Vella. El portaveu d’ERC va criticar que des de l’executiu local s’hagi volgut “desprestig­iar” la mobilitzac­ió veïnal de dissabte passat. “El que ara s’ha trencat potser trigarem tres o quatre anys a refer-ho”, va advertir, i va instar el govern a actuar “amb determinac­ió”.

“El govern no ha defensat el dret a la seguretat. No ens serveix que l’últim cap de setmana d’agost surti l’alcaldessa dient que falten mossos”, va assenyalar la portaveu socialista. “A sobre, ens diuen que s’han acostumat a sentir les nostres queixes. És decebedor”, va rematar irada Carmen Andrés.

“Exigim al govern que es prengui la seguretat de manera més seriosa”, va manifestar el regidor de Ciutadans, Santiago Alonso.

El popular Alberto Fernández va lamentar l’absència de l’alcaldessa un dia més: “Ella és, per voluntat pròpia, la regidora de seguretat”. “El govern d’Ada Colau està molt interessat per omplir Barcelona de zones 30, però potser s’hauria de preocupar que Barcelona ja és la zona 20: de 20 delictes per hora comesos a la nostra ciutat. Aquest és el senyal d’alerta i de prohibit que haurien de promoure”, va rematar el líder municipal del PP.

I hi va haver més crítica de la CUP: “Un govern d’esquerres que quan augmenten els delictes l’únic que sap fer és reclamar més policia...”, es va lamentar Rovira.

El moment més tens de la comissió va ser durant la reprovació de Pin. Pisarello va argumentar que hi ha regidors que no cal que coneguin la seva implicació històrica al districte si no hi viuen des de fa temps, un al·legat que va fer en rèplica al regidor a Koldo Blanco. “Fa 25 anys que visc a Ciutat Vella, al barri Gòtic...”, va apuntar el regidor de Ciutadans. “Segurament més dels que vostè fa que viu a Espanya, però jo mai no li qüestionar­é a vostè el dret de ser tinent d’alcalde en aquesta ciutat i d’opinar; al contrari”, va sentenciar Blanco.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain