La Vanguardia (Català)

Una dona i els seus cinc fills troben el seu pis ocupat

- Vilanova i la G. RAMON FRANCÀS

Una patrulla de la policia local de Vilanova i la Geltrú va assistir dilluns una dona i els seus cinc fills, tots menors d’edat, mentre eren de matinada en un banc de la cèntrica rambla de Josep Tomàs Ventosa de la ciutat.

La dona, de 41 anys, va explicar als agents que havia arribat a la capital del Garraf des de Sitges, on treballava, per incorporar-se en un lloc de treball en un establimen­t de restauraci­ó, i que no havia pogut entrar al pis que havia llogat perquè estava ocupat i el llogater no li contestava les trucades telefòniqu­es. Els agents de la policia la van localitzar a les 2.44 hores en companyia dels seus cinc fills, d’edats compreses entre els 5 i els 14 anys.

La dona, que és autosufici­ent econòmicam­ent, acabava d’arribar a Vilanova, una ciutat que no coneixia. L’Ajuntament de la ciutat va facilitar allotjamen­t temporal de manera immediata a la família, fins que els serveis socials municipals “puguin reconduir la seva situació”. Se li està buscant un nou pis de lloguer i se l’ajuda en aspectes com l’escolaritz­ació dels fills. Mentrestan­t s’està en un allotjamen­t d’emergència, dels que se solen destinar a casos de violència de gènere. La regidora de Seguretat, Glòria Garcia, ha qualificat com a “molt fort” aquest cas.

D’altra banda, a les 18.26 hores del mateix dia la policia local i els Mossos van impedir un presumpte intent d’ocupació d’un immoble del carrer d’Hernani de Vilanova propietat d’una empresa. L’avís que hi havia dos joves colpejant una porta va activar la presència dels cossos policials, que van constatar que la porta presentava danys. Als joves els van intervenir diverses eines.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain