La Vanguardia (Català)

Isco marca territori

EL Madrid derrota amb facilitat un Roma conservado­r que només es va despertar quan es va veure 2-0 per sota

- CARLOS NOVO

El Madrid, amb un gran Isco, va començar la defensa del títol amb més joc que gols contra un Roma desmillora­t respecte al del curs passat, quan va arribar a semifinals eliminant tot un Barcelona. La falta de punteria i les parades d’Olsen, el substitut del brasiler Alisson, van evitar una golejada blanca més important en el que se suposava que era el duel entre els dos grans preferits per liderar el grup.

La nit va començar amb sorpresa des de l’alineació de Lopetegui. Va tornar a jugar sota pals Keylor Navas en detriment de Courtois, titular als dos últims partits de la Lliga. La tornada del costa-riqueny s’entén poc. Podria ser injusta, la seva marginació, però ja es donava per feta i, fins a cert punt, amortitzad­a. Amb la seva titularita­t ahir, Lopetegui obre un meló que semblava tancat i que li provocaran maldecaps durant bastant temps els inevitable­s dubtes sobre qui jugarà cada partit en un lloc tan sensible i necessitat de tranquil·litat.

Amb independèn­cia de l’embolic que hi pot haver, a Keylor Navas no li ha anat gens malament la suplència. El Roma li va exigir en diversos llançament­s llunyans, i el costa-riqueny va respondre amb grans intervenci­ons que li van valer grans ovacions. Clarament, té el Bernabeu de part seva.

El partit va tenir poca discussió. El Roma ha perdut força al centre del camp amb la sortida de Nainggolan i Strootman, dos autèntics gossos de presa. Durant tota la nit va ser un equip partit, amb molta gent entorn del seu porter, un vistós forat al centre del camp i Dzeko com a únic punta. Durant el primer temps va xutar un parell de contres, però no va fer mal.

El Madrid va mastegar el joc amb gust des del principi. Modric va mostrar que està recuperat i va exercir de líder. Bale va provar el porter des de molts angles, i als blancs només va semblar desentonar Benzema, tan gris com a Bilbao. Aquesta vegada qui es va quedar fora per les rotacions va ser Marco Asensio, una altra decisió discutible de Lopetegui, perquè era el futbolista més en forma de l’equip.

La primera part va ser una successió d’ocasions del Madrid. Ja al minut quatre podria haver marcat amb una gardela de Bale que se’n va anar a fora per molt poc. Després, Isco va estavellar un mà a mà en el porter, Carvajal va rematar de cap a fora en bona posició i Olsen va respondre amb una altra aturada fenomenal a un altre cop de cap de Sergio Ramos després del servei d’un córner.

Quan el Bernabeu semblava resignat a arribar al descans amb el 0-0 va venir el gol que va obrir la llauna en una falta al costat de l’àrea. Tres jugadors es van acostar a la pilota: Ramos, Bale i Isco. Potser el malagueny és, de tots tres, el de menys jerarquia a la plantilla, però ahir a la nit va ser capità general. No va deixar opció als seus companys. Va mirar la pilota fixament i sense fer més d’un parell de passes la va clavar a l’escaire d’Olsen.

La segona part va començar amb els mateixos jugadors, però el Madrid va fer un pas enrere per provocar l’avançada del Roma i agafar-lo a la contra. La primera ocasió la va tenir Bale amb un llançament al travesser. En la segona contra, una boníssima passada de Modric al forat a Bale el gal·lès la va aprofitar per anar-se’n de tothom per velocitat i batre Olsen de rematada creuada.

El 2-0 ja va obligar el Roma a avançar del tot les línies per buscar arreglar el resultat. Di Francesco va refrescar l’equip amb Pellegrini, Perotti i Schick, tots amb vocació ofensiva. Lopetegui va reaccionar donant sortida a Asensio per Benzema i després a l’esperat Mariano per Bale. El català va córrer amb la seva habitual voracitat per totes les pilotes i va infondre a l’atac moltíssima més energia que el moix Benzema.

El final del partit va ser el típic desgavell, amb el Roma abocat a l’atac i el Madrid desplegat en mode contraatac. Encara hi va haver temps a un parell de delicatess­en d’Isco, un revers a l’àrea que no va acabar en gol per la bona aturada d’Olsen i un control impossible . La nit es va tancar amb un golàs de Mariano a l’escaire. El català demana a crits més minuts

EL DEBUT DE MARIANO

PORTERS El davanter català es va estrenar per fi, va marcar un gol i va crear moltíssim més perill que Benzema Navas va ser aquesta vegada el titular quan no s’esperava; Robin Olsen va fer oblidar Alisson

?? ÓSCAR DEL POZO / AFP ?? Isco, titular ahir a la nit, de genolls per celebrar el seu gol de falta directa al costat de la grada del Bernabeu
ÓSCAR DEL POZO / AFP Isco, titular ahir a la nit, de genolls per celebrar el seu gol de falta directa al costat de la grada del Bernabeu