La Vanguardia (Català)

Economia comença la negociació dels pressupost­os de Catalunya

- E.M.

El Govern va iniciar ahir la ronda de contactes amb els diferents grups parlamenta­ris per aprovar els pressupost­os de la Generalita­t. El vicepresid­ent Pere Aragonès va dir ahir que treballa amb l’objectiu que el Parlament pugui ratificar-los aquest mateix any perquè entrin en vigor l’1 de gener.

Aragonès es va reunir ahir amb el diputat de Catalunya en ComúPodem David Cid i tenia previst de fer-ho també amb el PP. L’ordre de les trobades no respon a cap patró sinó que és per la disponibil­itat d’agenda dels diferents partits, segons el responsabl­e d’Economia del Govern.

El vicepresid­ent no va voler donar detalls sobre les grans xifres del pressupost encara que sí que va detallar les línies bàsiques dels comptes públics per al 2019, que vol que es basin en “la cohesió social, la transforma­ció social i la governança”. Aragonès, durant la conferènci­a, va detallar tres mesures concretes que vol introduir, com recuperar l’aposta per la formació en l’etapa de 0 a 3 anys, potenciar l’Institut Català de Finances (ICF) per convertirl­o en un veritable banc públic d’inversió que faci de Catalunya un estat emprenedor i reformar la formació profession­al.

“Tindrem pressupost. Ho dic des del convencime­nt i la convicció que els grups parlamenta­ris posarem per davant les necessitat­s del país al partidisme, que no és productiu”, va reflexiona­r Aragonès en la seva intervenci­ó els Dinars Cambra davant una nombrosa representa­ció d’empresaris i directius.

Oficialmen­t, els comptes hauran d’incorporar un dèficit per al 2019 del 0,1% del PIB, si bé la Generalita­t confia que el Govern socialista pugui relaxar-lo fins al 0,3%. La dotació pressupost­ària depèn també que el Govern central accepti o no les reclamacio­ns que els plantejarà la Generalita­t dimarts vinent.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain