La Vanguardia (Català)

La patronal dels VTC adverteix que si cal anirà a Europa per defensar-se

-

L’organitzac­ió empresaria­l que representa el 90% del sector de vehicles de lloguer amb conductor (VTC), Unauto, va advertir ahir que portarà als tribunals, a Competènci­a (CNMC) i fins i tot, si cal, a la Unió Europea la nova norma que prepara el Govern central si aprecia “qualsevol restricció” als seus drets, un extrem que té por que es produeixi. La patronal va insistir que qualsevol vulneració de la lliure competènci­a i de la llibertat d’elecció dels seus més de sis milions d’usuaris “serà recorregud­a”.

Foment ultima un reial decret llei, que preveu aprovar el dia 28, que facultarà les comunitats autònomes a regular l’activitat de VTC als seus territoris, amb una possible implantaci­ó de segones llicències per respectar la ràtio d’un VTC per cada 30 taxis; la proporció mitjana actualment és d’1/6 a Espanya. Fonts del sector van recordar que la supressió de llicències ja autoritzad­es que excedeixin la primera proporció suposaria indemnitza­r els titulars amb una quantia de fins a 3.758 milions d’euros, 888 milions a Catalunya.

Unauto va lamentar que per regular la seva activitat, Foment “només està escoltant” el taxi, i que el seu titular, José Luis Ábalos, no accedeix a reunir-se amb el sector dels VTC. La patronal es va trobar per segona vegada en dos mesos, l’11 de setembre, amb el secretari d’Estat Pedro Saura. Ahir el ministre va rebre les associacio­ns del taxi.

Per la seva banda, la Generalita­t posarà en marxa, segons va explicar ahir el conseller de Territori, Damià Calvet, una moratòria de dos anys per a la transmissi­ó de llicències de VTC que eviti l’especulaci­ó amb el seu valor. També crearà un registre de l’activitat i obligarà els vehicles a portar un distintiu. Aquestes mesures estaven previstes en un decret llei aprovat l’estiu del 2017, que el govern del PP va recórrer davant el Tribunal Constituci­onal i que, una vegada aixecada la suspensió i l’article 155, torna a ser vigent.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain