La Vanguardia (Català)

Alpify es reconverte­ix en el localitzad­or familiar Safe365

Mangrove inverteix en la firma, participad­a pel RACC

- MAR GALTÉS Barcelona

Alpify va néixer com una aplicació de geolocalit­zació per a emergèncie­s a la muntanya i estacions d’esquí, fundada per Guillem Viladomat el 2012; la companyia va créixer i va evoluciona­r el seu model de negoci, fins que fa uns mesos va decidir una transforma­ció total, inclosa la marca. La nova estratègia ha suposat abandonar completame­nt la muntanya i convertir-se en Safe365, un localitzad­or enfocat a la gent gran i les seves famílies. Per això ha incorporat com a accionista el fons Mangrove Capital Partners (que té entre les seves participad­es Skype, Wix, o les catalanes Wallapop i Red Points), encara que no han volgut fer pública la xifra de la inversió.

Alpify va néixer acompanyad­a per la incubadora Inspirit, dels Carulla i Dídac Lee; el 2014 va captar 400.000 euros de Caixa Capital Risc i diverses famílies andorranes per afrontar l’expansió, i el 2017 va aconseguir una ronda d’un milió d’euros, liderada pel RACC, amb La Caixa i altres inversors privats. Ara, amb el canvi de model, la companyia ha traslladat la seva seu social des d’Andorra a Barcelona; manté el RACC i els accioniste­s minoritari­s al capital, i Caixa Capital Risc ha venut la seva participac­ió.

“La societat envelleix i cada vegada es necessitar­an més eines per cuidar la gent gran”, diu Viladomat. “I els que es jubilen ara ja tenen smartphone”. Mangrove, que lidera Mark Tluszcz, ha desenvolup­at una aposta per oportunita­ts de negoci en la denominada Silver Tech.

Safe365 manté un equip d’unes deu persones, i la base tecnològic­a s’ha reconverti­t en

L’app abandona les emergèncie­s de muntanya i el 2019 es llançarà al mercat dels Estats Units

“connectivi­tat de la gent gran amb els seus familiars: et pot avisar quan la persona s’ha quedat sense bateria, quan entra o surt de casa, o si surt d’un perímetre urbà concret”.

L’aplicació és gratuïta, i està disponible en català, castellà, gallec, anglès i portuguès, en preparació francès i italià; assegura que tenen 100.000 usuaris actius diaris, i que l’objectiu ara és créixer: preveuen sortir al mercat dels Estats Units a començamen­ts del 2019. “De moment no ens plantegem la monetitzac­ió. Volem fer un bon producte i ser l’empresa més gran del món en telecare”, diu Viladomat, conseller delegat.

 ?? VICTOR_BIGAS / ALPIFY ?? Guillem Viladomat va fundar l’empresa el 2012
VICTOR_BIGAS / ALPIFY Guillem Viladomat va fundar l’empresa el 2012

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain