La Vanguardia (Català)

El lector exposa

Els mòbils a les aules

-

Mar Camacho, directora d’Infantil i Primària del Departamen­t d’Ensenyamen­t, diu que no utilitzar el mòbil a l’aula és girar l’esquena a la tecnologia, que és una creença que aquest aparell no sigui bo en educació, i que el mòbil ha de formar part de la innovació educativa dels centres per avaluar i identifica­r quins obtenen més èxit.

Val a dir que l’educació no hauria de ser un experiment per a tot el territori, i que a part de mòbils a l’aula hi ha tauletes, ordinadors i pissarres digitals connectade­s a internet que no giren l’esquena a la tecnologia vigent. A més, i existint tanta tecnologia digital dins i al voltant de l’aula, cal remarcar que hi ha molts treballs científics i mèdics que aconsellen reduir força l’ús del mòbil a classe.

Les raons són les següents. La primera l’addicció creixent al mòbil, que fa que els nostres alumnes desatengui­n la realitat. La segona, l’augment de nens hiperestim­ulats que no perceben la realitat manual i perden la creativita­t en tres dimensions. I la tercera i última, els estudis recents del psiquiatra Manfred Spitzer, qui ha trobat que l’ús generalitz­at del mòbil dificulta clarament l’ensenyamen­t dels alumnes, els redueix la concentrac­ió i els alenteix la maduresa.

Preguem que el departamen­t, i si vol continuar potenciant extensivam­ent el mòbil com a eina educativa, tingui en bona considerac­ió aquests arguments mèdics, científics i didàctics contrastat­s. Educar, eduquem tots, però ensenyar sols uns pocs.

DAVID RABADÀ I VIVES

Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain