La Vanguardia (Català)

Una moció de censura desbanca l’alcalde del PDECat a Sant Vicenç

- FEDE CEDÓ

Miquel Àngel Martínez (CiU) ha deixat de ser alcalde de Sant Vicenç de Montalt (Maresme) després de set anys de mandat. Una moció de censura impulsada per l’oposició (9SV, ERC, C’s, PSC i PP), a la qual es van afegir els vots dels cinc regidors de l’equip de govern de CiU, ha propiciat la seva expulsió per 12 vots a favor i un en contra.

La moció de censura és la conclusió d’una polèmica que va començar fa dos mesos quan els partits municipals van exigir una reacció a les notícies que es feien ressò de les denúncies que feien referència a l’apropiació de material municipal per a finalitats particular­s de l’alcalde, segons es desprenia d’un enregistra­ment obtingut per un operari municipal fa onze anys.

D’entrada, els regidors del PDECat van fer pinya amb el seu alcalde, però “la falta de resposta” i les mentides que diuen que els van dir han fet que donessin suport a l’expulsió. A canvi, els cinc regidors mantenen les seves carteres, l’Ajuntament canvia d’alcalde i la resta de regidors a l’oposició conformen un nou Consell de Treball que materialit­za el govern de concentrac­ió.

Durant el ple celebrat ahir, tots els portaveus van posar èmfasi en la pèrdua de confiança amb Martínez perquè no “va ser capaç de justificar el material municipal al seu habitatge”. El ja exalcalde, per part seva, va anunciar la interposic­ió d’una

Els cinc regidors de CiU-PDECat es van afegir a la moció que va elevar a l’alcaldia el regidor del PSC

denúncia penal “per aclarir els fets” que se li imputen.

D’altra banda, el president comarcal del PDECat, Carles Bosch, va anunciar que el candidat a les pròximes eleccions municipals tornarà a ser Miquel Àngel Martínez, per desig exprés de l’assemblea local de militants. Als cinc regidors del seu partit se’ls obrirà un expedient i es recomanarà que els sigui retirada la militància i la representa­tivitat al Consistori.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain