La Vanguardia (Català)

Els Roca reprenen la gira mundial per cuinar dos dies a Nova York

- CRISTINA JOLONCH

Nova York era una de les ciutats que van quedar pendents en la gira internacio­nal del 2014 al 2016 amb què els germans Roca amb BBVA van recórrer bona part del planeta. I la cita ha tingut lloc aquesta setmana, com un parèntesi en l’etapa actual en què estan recorrent diferents ciutats d’Espanya per retre homenatge als productes i la cultura culinària de cada zona sense renunciar a viatges esporàdics, com el d’aquesta setmana, a alguns dels llocs que al seu dia van quedar fora del periple internacio­nal.

Joan Roca, amb una part de l’equip d’El Celler, va cuinar les nits de dimarts i dimecres per a un centenar de convidats de la ciutat, que van poder tastar alguns dels plats del restaurant de Girona i una interessan­t selecció de vins espanyols. El lloc triat va ser l’espectacul­ar Cipriani, a Wall Street, on al final del segon sopar el xef va anunciar el guanyador de la beca que el BBVA ofereix a cadascuna de les ciutats que visiten.

El becat, el jove novaiorquè­s d’origen coreà Jeffrey Kim, de l’Internatio­nal Culinary Center (ICC) de Nova York, passarà quatre mesos ampliant la seva forma-

ció a Girona, amb l’equip d’El Celler. Roca va impartir una classe magistral dimarts als alumnes d’aquesta prestigios­a escola de cuina, l’única privada de les que han visitat fins al moment, ja que un dels principals reptes de la gira és oferir una oportunita­t a joves amb pocs recursos.

La mateixa escola s’encarrega de selecciona­r els deu candidats a la beca, i el guanyador el tria l’equip d’El Celler després de veure’ls treballar durant els dies en què es preparen els sopars de la gira. En diverses setmanes els Roca reprendran la ruta que estan fent per Espanya amb la visita a les Canàries.

 ?? CRISTINA JOLONCH ??
CRISTINA JOLONCH

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain