La Vanguardia (Català)

ELS CANDIDATS

-

Alexander Stubb Ex-primer ministre 50 anys Finlàndia

Investigad­or polític, especialit­zat en la Unió Europea, primer ministre de Finlàndia entre el 2014 i el 2015 gràcies a una acord de cinc partits. Vicepresid­ent del Banc Europeu d’Inversió (BEI). Pertany al Partit de Coalició Nacional, de tendència liberal conservado­ra.

Manfred Weber Líder del Partit Popular Europeu 46 anys Alemanya

Enginyer de formació que ha batut rècords polítics de precocitat. Membre de la CSU alemanya, des del 2014 ocupa el càrrec de líder del Partit Popular Europeu, el més jove a exercir-lo. Va ser parlamenta­ri a Baviera i és expert en justícia i política interior de la Unió Europea.

Frans Timmermans Vicepresid­ent primer de la CE 57 anys Països Baixos

Diplomàtic neerlandès que pertany al partit laborista. És el vicepresid­ent primer de la Comissió i comissari de la Millora de la Legislació, Relacions Interinsti­tucionals, Estat de Dret i Carta dels Drets Fonamental­s. Ministre d’Exteriors entre el 2012 i el 2014.

Maros Sefcovic Comissari europeu d’Energia 52 anys Eslovàquia

Diplomàtic de carrera. Socialdemò­crata del partit eslovac Direcció. Ha estat vicepresid­ent de la Comissió fins al 2014. Excomissar­i d’Educació, Formació, Cultura i Joventut (2009- 2010). Figura clau a l’hora d’aconseguir que la UE tingui més independèn­cia energètica respecte a Rússia.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain