La Vanguardia (Català)

El lingüista Rawlings emigra pel Brexit i s’instal·la a Barcelona

-

Alex Rawlings, un dels lingüistes joves més cèlebres de la Gran Bretanya, ha decidit abandonar el Regne Unit per les conseqüènc­ies del Brexit i instal·lar-se a Barcelona, va informar ahir The Guardian.

Rawlings, que als seus 27 anys domina 15 idiomes, creu que el Regne Unit viu sota una “perillosa atmosfera política” i en una situació de “brutalitat financera”. El lingüista es va fer popular el 2012, època en què investigav­a a la Universita­t d’Oxford, quan va guanyar un concurs com l’estudiant amb més domini de llengües al Regne Unit.

A Twitter sobre la seva decisió, ha escrit: “Acabo de reservar un vol de sortida del Regne Unit. No és una decisió fàcil deixar la meva família i amics enrere, però hi ha un mal ambient al país i necessito sortir”. Rawlings, que ara treballa com a professor d’idiomes i desenvolup­ador d’aplicacion­s, se sent sorprès per l’apatia ciutadana pel Brexit. “Aquest país està a punt del pitjor desastre des de la segona guerra mundial, i tothom està prenent cafè, i es dedica als seus assumptes diaris com si no passés res”, declara.

El lingüista ha decidit instal·lar-se a Barcelona l’1 de novembre per dedicar-se a “projectes amb passió creativa”.

“Una de les coses de les que sempre em vaig sentir més orgullós al Regne Unit va ser que aquest és un lloc que qualsevol pot fer seu, la qual cosa és un èxit sorprenent. Però això està sent ara amenaçat per la retòrica populista dels polítics i la mandra dels mitjans de comunicaci­ó per no qüestionar-ho”, va dir. Els temors d’una fuga de talents després del Brexit no són, segons ell, injustific­ats. “No vull viure en un entorn en el qual he de disculpar-me per creure en la unitat europea”.

Rawlings assegura tenir “una gran fe en la gent del Regne Unit per resoldre això. Trigarà una generació; però a llarg termini serà bo per al país adonarse de la seva pròpia insignific­ança”.

“Aquest país està sent amenaçat per la retòrica populista dels polítics i la mandra dels mitjans”

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain