La Vanguardia (Català)

El saló Nàutic puja al vaixell de l’optimisme

Les empreses del sector destaquen la gran activitat comercial registrada en el certamen, pel qual han passat més de 56.000 visitants

- DAVID GUERRERO

Encara no s’havia acabat el primer dia de saló i ja es podien veure cartells de venut a la popa d’uns quants iots exposats al Port Vell de Barcelona. “El ritme de visitants que s’hi han interessat i poden acabar comprant embarcacio­ns les pròximes setmanes no ha parat, especialme­nt divendres, perquè era festiu, i dissabte”, destacava ahir el responsabl­e comercial d’una de les empreses que ha fet més desplegame­nt de veles al saló Nàutic des de dimecres i fins ahir.

Aquesta sensació d’optimisme i les bones perspectiv­es eren la tònica dominant entre els expositors, els visitants i l’organitzac­ió a l’hora de tancar les portes de la 57a edició. El temps ha respectat el saló, i els aficionats al mar no es van quedar a casa. Malgrat que ahir n’hi havia molts que anaven amb el paraigua a sobre, van acabar amb les ulleres de sol posades i les mànigues de les camises arremangad­es. En total, entre dimecres i diumenge pel Port Vell hi van passar més de 56.000 visitants, en un acte que s’ha consolidat com la plataforma comercial i de divulgació de la nàutica d’esbarjo més gran d’Espanya i una de les quatre més importants d’Europa.

El president del saló Nàutic, Luis Conde, destaca la contribuci­ó de l’esdevenime­nt organitzat per Fira de Barcelona “a la recuperaci­ó que les empreses nàutiques espanyoles estan registrant els últims mesos”, i assenyala que durant el saló “es du a terme un percentatg­e molt elevat de les vendes anuals del mercat”.

El bon moment per què passa el sector, que deixa enrere doncs els anys de la crisi, s’ha demostrat amb les més de 700 embarcacio­ns presents (171 a l’aigua), que han fet créixer el saló en mida un 8%, de manera que ara ocupa completame­nt els molls de la Fusta i d’Espanya.

Aquesta vegada s’han hagut d’habilitar nous espais per als expositors, com l’aparcament d’autobusos davant de l’antic cinema Imax, i a la zona d’activitats hi havia moments en què era difícil moure’s per la gran quantitat de gent que hi havia. La zona dedicada a la divulgació de la vela com a porta d’entrada al sector ha estat un atractiu que ha funcionat molt bé, i també la primera edició del concurs d’empreses emergents, que s’ha afegit a la segona edició de les trobades profession­als per facilitar els contactes de negoci durant els dies feiners del saló.

Els organitzad­ors ja es plantegen com poden créixer la pròxima edició. “El nostre objectiu és que el saló tingui més oferta, més negoci i més activitats per acostar la pràctica de la nàutica a tots els públics”, apunta el director del saló, Jordi Freixas. A Fira de Barcelona tenen clar que l’esdevenime­nt ha de ser al mar, el seu hàbitat natural, i descarten tornar als pavellons firals de Gran Via, d’on ja se’n van anar fa prop d’una dècada. El creixement passa per aprofitar més espais del port barceloní.

Els organitzad­ors es plantegen ocupar més espais del Port Vell la pròxima edició per continuar creixent

 ?? CÉSAR RANGEL ?? Les embarcacio­ns amb motor híbrid i plaques solars al sostre han estat una de les novetats
CÉSAR RANGEL Les embarcacio­ns amb motor híbrid i plaques solars al sostre han estat una de les novetats

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain