La Vanguardia (Català)

Noah Sierra, l’últim de la família Flores

El fill d’Elena Furiase és el primer de la quarta generació del clan i hauria fet besàvia la Faraona

- ELENA CASTELLS

Noah Sierra Furiase hauria convertit la gran Lola Flores en besàvia. El petit, fill de l’actriu Elena Furiase, que és a la vegada filla de Lolita i segona neta de la Faraona, és l’últim en entrar al clan dels Flores. I el primer d’una nova generació, la quarta: la dels fills dels nets de Lola Flores.

El petit Noah va néixer dijous i per l’hospital ha passat tota la família. La seva mare va voler compartir la notícia amb una imatge a Instagram en la qual es veu l’actriu amb el pare de la criatura, Gonzalo Sierra, protegint el nadó.

Sens dubte, en Noah entra a formar part d’un dels clans més famosos del nostre país. Als seus gens hi ha l’art que han heretat tots els membres de la família que al seu dia van formar Lola Flores i Antonio González, el Pescaílla. Ella, una de les més grans cantants de coples, bailaora i actriu. Ell, cantant, guitarrist­a i compositor de flamenc i rumba, considerat un dels pares de la rumba catalana. Es van casar el 1957. Als set mesos va néixer Lolita, la primogènit­a, que acabaria convertint­se en cantant, actriu i presentado­ra de televisió; després van venir Antonio i Rosario. Tots dos es dedicarien també al món de l’espectacle.

Un cop dur per als Flores va arribar el 16 de maig del 1995, el dia que va morir la matriarca. Però el pitjor encara havia d’arribar. Tan sols 14 dies després de la defunció de la seva mare, Antonio Flores apareixia mort a casa seva. La seva desaparici­ó, amb tan sols 33 anys, va marcar un abans i un després en la vida de la família. Deixava una filla, l’Alba, nascuda de la seva relació de tan sols 9 anys amb Ana Villa. La petita va ser protegida per les seves ties Lolita i Rosario i els seus cosins Elena i Guillermo, els fills que Lolita tenia amb Guillermo Furiase, del que es va separar anys després.

El 1996, la família tornava a somriure amb el naixement de la primera filla de Rosario. El nom de la petita va ser Lola, en honor a la seva àvia. Lola Orellana va néixer fruit de la relació que la cantant va tenir amb l’argentí Carlos Orellana, del que es va acabar separant. Anys després, durant el rodatge de la pel·lícula de Pedro Almodóvar Hable con ella , en la que Rosario era una de les protagonis­tes, va conèixer Pedo Lazaga, assistent de direcció. Porten junts més de 15 anys i d’aquest amor va néixer el segon fill de la benjamina dels Flores: l’Antonio, en homenatge al seu germà, que ara té 12 anys, i és el petit de la ter- cera generació Flores. Tots els seus cosins grans han seguit els passos dels seus progenitor­s al món de l’espectacle. Les tres cosines, Elena, Alba i Lola, són inseparabl­es i mantenen una excel·lent relació, tal com professen a les seves xarxes socials. L’Elena, de 30 anys, es va fer coneguda amb la sèrie El internado i encara que va gaudir de cert èxit als seus inicis avui la seva carrera està una mica estancada. L’Alba, de 31 anys, en canvi, triomfa amb les dues sèries de televisió amb més èxit de l’actualitat, Vis a vis y La casa de papel; i la Lola, amb 22 anys, és potser la més desconegud­a de les tres. La seva intenció és ser actriu, com les seves cosines, per això està estudiant interpreta­ció, però prefereix portar una vida allunyada dels focus, encara que ha fet algunes campanyes publicitàr­ies com a model.

El germà petit de l’Elena, en Guillermo, que té 25 anys, és músic i lidera el grup Albha, en el qual també és baixista Gonzalo Sierra, parella de la seva germana Elena i pare d’en Noah. Toca un rock melòdic que recorda molt al del seu oncle Antonio, amb qui guarda una gran semblança física.

Els gens artístics dels Flores assoleixen ja la tercera generació de la família. Qui sap si la quarta generació, que ara encapçala en Noah, també seguirà els mateixos passos.

 ??  ?? Lolita, Antonioi Rosario Els tres fills del matrimoni González Flores s’han dedicat a l’espectacle
Lolita, Antonioi Rosario Els tres fills del matrimoni González Flores s’han dedicat a l’espectacle
 ??  ??
 ??  ?? Lola i Antonio El matrimoni es va casar el 1957 i amb ells va començar una estirp d’artistes. A la foto, amb Lolita
Lola i Antonio El matrimoni es va casar el 1957 i amb ells va començar una estirp d’artistes. A la foto, amb Lolita
 ??  ?? Lolita i els seusfills De la seva relació amb Guillermo Furiase van néixer Elena i Guillermo
Lolita i els seusfills De la seva relació amb Guillermo Furiase van néixer Elena i Guillermo
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain