La Vanguardia (Català)

Judith Butler obre la Biennal de Pensament de Barcelona

-

Des de l’arribada d’Ada Colau al govern municipal, Barcelona ha tingut tres responsabl­es de Cultura. La primera, Berta Sureda, es va proposar de repensar les institucio­ns. Al final va quedar en això, perquè després d’un any l’àrea de Cultura va passar a mans del PSC, de Jaume Collboni, que va ser un contrapunt d’acció, amb mesures concretes com el circuit Barcelona Districte Cultural. Tampoc no duraria gaire més d’un any, perquè Colau va abandonar el pacte amb el PSC. Des del novembre del 2017 el comissiona­t de Cultura és el politòleg Joan Subirats, que si ara com ara té una gran aposta, aquesta és la nova Biennal de Pensament de Barcelona, anomenada Ciutat Oberta i que comença avui. Aquesta setmana serà el cor del nou festival, amb 68 activitats fins diumenge, però n’hi haurà una seixantena més fins a mitjans de desembre.

Aquestes activitats acostaran a Barcelona una desfilada de grans filòsofs, sociòlegs, politòlegs, arquitecte­s, urbanistes i tecnòlegs de tot el món. La filòsofa dels Estats Units Judith Butler, referent dels estudis de gènere a tot el món, serà el principal imant del cartell amb què avui obre Ciutat Oberta: conversarà amb Fina Birulés sobre L’embolic del gènere. Per què els cossos importen?. Serà a les 19.30 hores a la plaça Joan Coromines del Raval, a l’aire lliure, per convertir la ciutat en una àgora; l’entrada serà gratuïta, com totes les propostes de la Biennal. Una hora abans, Rita Segato i Gabriela Wiener hauran parlat a la mateixa plaça sobre la ciutat de les dones, mentre que al fossat del mercat

Richard Sennett, Alfred Brendel o Georges DidiHuberm­an participen en el nou festival

de Sant Antoni hi haurà un altre focus important d’activitat amb un debat sobre Lisboa, amb l’arquitecte Manuel Aires Mateus i l’escriptor Gonçalo M. Tavares, i amb un altre debat sobre cultura i turisme amb Luca Bergamo, Greg Richards i Catarina Vaz. Per la Biennal hi passaran figures com el sociòleg Richard Sennett, el pianista Alfred Brendel, l’historiado­r de l’art Georges Didi-Huberman o el filòsof Simon Critchley.

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? La filòsofa nord-americana Judith Butler
LLIBERT TEIXIDÓ La filòsofa nord-americana Judith Butler

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain