La Vanguardia (Català)

Aleñá dona exemple al Barça B per guanyar-se Valverde

El jove migcampist­a baixa al filial per posar-se a punt i reactivar l’ascensor del Miniestadi al Camp Nou

- ANTONI LÓPEZ TOVAR

El Barcelona B, que va perdre a les dues primeres jornades, suma ara sis partits d’imbatibili­tat. La sèrie coincideix amb la incorporac­ió al filial de García Pimienta d’un reforç procedent del primer equip. A Carles Aleñá, de 20 anys, no li han caigut els anells per jugar a Segona B –ell, que va ser el cervell del filial que va pujar a Segona A–, mentre Ernesto Valverde insisteix que es tracta d’un futbolista de la primera plantilla a tots els efectes. Fonts del club indiquen que es tracta d’una situació transitòri­a que forma part d’un pla detallat per a la perfecta recuperaci­ó del migcampist­a després de diversos mesos de lesió. Un projecte de progressió que va més enllà i que s’inspira en la gestió de la carrera de Sergi Roberto, l’últim jugador del filial que ha ascendit directamen­t al primer equip (temporada 2012-13) sense passar per cessions.

Al marge d’unes qualitats tècniques excepciona­ls i una concepció del futbol adquirida durant molts anys a les categories inferiors del club, Aleñá i Roberto comparteix­en un caràcter pacient i persistent camí de la meta del Camp Nou, una actitud irreprotxa­ble. Amb dos gols i una convincent actuació, el de Mataró va liderar el triomf del filial blaugrana dissabte a Ontinyent. És cada vegada més lluny de la tragèdia personal que va experiment­ar la darrera jornada de la passada temporada, quan va sortir plorant del Miniestadi amb un trencament del bíceps femoral que el va obligar a passar pel quiròfan i a absentar-se de la pretempora­da que havia de fer amb el primer equip. Quan va saber el diagnòstic, el jugador va descriure gràficamen­t el seu estat d’ànim: “Un cop dur la notícia d’avui”.

L’esquerra d’Aleñá torna a acariciar la pilota amb un criteri producte d’una amalgama de referents com Rivaldo, Deco, Xavi i Iniesta, jugadors en qui s’ha anat reflectint el jove migcampist­a mentre anava cremant etapes. Ha jugat sencers els últims tres partits del filial, mentre s’exercita habitualme­nt amb el primer equip i espera tornar a entrar en una convocatòr­ia d’Ernesto Valverde. Demà rebrà el guardó al futbolista amb més projecció en la setena Gala de les Estrelles del Futbol Català.

Per al club, Aleñá representa l’oportunita­t de demostrar que l’ascensor directe del Miniestadi al Camp Nou, desocupat des de l’ascens de Sergi Roberto, torna a ser operatiu per nodrir de talent el primer equip. Riqui Puig, un altre migcampist­a format en el distintiu estil de la Masia espera, amb 19 anys, fer el salt ben aviat. Té en Aleñá un model de conducta, de compromís i constància. En coincidènc­ia amb l’arribada al primer equip del migcampist­a de Mataró, Leo Messi va efectuar unes declaracio­ns que anuncien, o haurien d’anunciar, el restablime­nt de l’ascensor que va elevar al Barcelona fins al cim del futbol: “És bo que el club torni a confiar en el planter i treure aquest tipus de jugadors que s’havia perdut una mica aquestes últimes temporades. No ens hem de capficar, el club torna a confiar en el planter”.

Aleñá va debutar amb el primer equip, i va marcar, el novembre del 2015 al camp de l’Hèrcules en un partit de Copa. La temporada següent va intervenir en tres partits de la Lliga de Primera Divisió. Sempre es va declarar coneixedor que el seu lloc era al filial. Ara, com a membre de ple dret del primer equip, el seu compromís amb la institució que el guia des que tenia 8 anys ha fet que s’estigui a posant punt al Miniestadi. Sense laments, amb l’objectiu intacte.

L’argentí veu en l’ascens d’Aleñá un símptoma de la recuperaci­ó del planter barcelonis­ta

Com Sergi Roberto, l’interior de Mataró ha perseverat en l’objectiu de pujar fins al primer equip

 ??  ??
 ?? FC BARCELONA ?? Carles Aleñá va transforma­r un penal l’últim partit que el Barça B ha disputat al Miniestadi
FC BARCELONA Carles Aleñá va transforma­r un penal l’últim partit que el Barça B ha disputat al Miniestadi

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain