La Vanguardia (Català)

La caiguda va ser al final

El Divina Seguros Joventut resisteix fins l’últim quart en la seva visita al Reial Madrid

- RAMÓN ÁLVAREZ

“Hem acabat el partit deu minuts abans del que tocava”. Així va resumir Carles Duran l’intens xoc que el seu equip va mantenir ahir al Wizink Center de Madrid, on el Divina Seguros Joventut va ser capaç de jugar de tu a tu amb l’actual campió de Lliga i Eurolliga durant 30 minuts, malgrat que el marcador va acabar reflectint la reacció –i superiorit­at– dels blancs gràcies a un parcial de 27-9 en l’últim quart. Ara bé, fins aquell moment la Penya va ser capaç de dur la iniciativa per dominar, sobre la pista i a estones en l’electrònic, un Reial Madrid al ralentí que va recórrer als llançament­s des de la línia de 6,75 m.

Guiats per Laprovitto­la i les seves connexions amb Birgander, els verd-i-negres van tancar el primer quart amb un avantatge mínim i van resistir en el segon contra un Madrid sense Sergio Llull ni Fabien Causeur, descartats per Pablo Laso amb vista als dos duels intersetma­nals d’Eurolliga. L’aparició de Tavares en defensa i de Caroll i Prepelic en el tir exterior van permetre als locals remuntar per arribar al descans 44-39.

Amb tot, la Penya va mantenir la intensitat i va arribar viva a l’últim quart, quan els argentins Campazzo i Deck van aconseguir trencar el partit davant la in- credulitat dels visitants. “En l’últim quart ells s’han trobat còmodes, han tingut ritme i encert i nosaltres hem demostrat poc caràcter”, va assenyalar Duran. “Felicito els meus jugadors per la victòria, però només per la victòria, perquè no hem fet un bon partit”, va reblar Pablo Laso.

?? JUANJO MARTIN / EFE ?? El verd-i-negre López Arostegui penetrant davant Felipe Reyes
JUANJO MARTIN / EFE El verd-i-negre López Arostegui penetrant davant Felipe Reyes