La Vanguardia (Català)

Calviño passa l’examen dels comptes a Brussel·les

-

El Govern central remet avui a la Comissió Europea el pla pressupost­ari del 2019, que inclou bona part de les mesures recollides en l’acord pressupost­ari subscrit divendres passat amb Podem, així com les xifres macroeconò­miques i la previsió d’ingressos i despeses derivada de les mesures fiscals previstes.

La tramesa de l’esborrany pressupost­ari a Brussel·les es produirà després que el document rebi l’aval en una nova reunió extraordin­ària del Consell de Ministres.

A la roda de premsa de divendres passat, María Jesús Montero va detallar que es preveu una recaptació de 5.678 milions amb les mesures de la reforma fiscal i lluita contra el frau acordada amb Podem per als Pressupost­os Generals de l’Estat (PGE) del 2019, sense incloure els ingressos per cotitzacio­ns, i una despesa de prop de 2.082 milions associada només a l’Administra­ció General de l’Estat, sense afegir per tant les despeses associades a les comunitats autònomes, que gestionen Educació o Sanitat, ni la despesa relativa a la Seguretat Social, en la qual s’inclou la revaloritz­ació de les pensions.

Avui, la ministra d’Economia, Nadia Calviño, detallarà les xifres macroeconò­miques, que actualment se situen, en el cas de les previsions de creixement, en un 2,7% per a aquest any, i en un 2,4% per al 2019. El camí de dèficit plantejat pel Govern central i rebutjat pel Congrés planteja un dèficit d’un 2,7% aquest any, cinc dècimes més que l’’Executiu de Rajoy, un 1,8% per al 2019 (cinc dècimes més) i un 1,1% per al 2020 (vuit dècimes més). Montero i la resta de membres del Govern central han criticat el rebuig del PP i Cs del nou camí, que suposa una relaxació de 6.000 milions dels objectius acordats amb Brussel·les.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain