La Vanguardia (Català)

HM inverteix 30 milions en Delfos i busca noves clíniques a Catalunya

El grup vol replicar el seu model assistenci­al madrileny amb 3 o 4 hospitals

- ROSA SALVADOR

El grup Hospitales de Madrid (HM) ha començat les obres de modernitza­ció de l’hospital Delfos, en les quals preveu invertir 30 milions d’euros fins a finals de l’any que ve. El grup hospitalar­i de la família Abarca va adquirir un 50% de les accions de Delfos al gener, amb una ampliació de capital de 20 milions d’euros, i les obres inclouen tant el canvi d’imatge corporativ­a, ja completat, com l’obertura de nous quiròfans, la compra de nova maquinària diagnòstic­a com un nou TAC i la remodelaci­ó de diverses plantes d’hospitalit­zació .

Juan Abarca, president del grup hospitalar­i, va explicar que el grup s’ha marcat com a prioritat créixer a Catalunya comprant tres o quatre hospitals nous per replicar el model assistenci­al que li ha permès controlar un 10% de l’activitat sanitària, pública i privada, a la comunitat de Madrid. El seu model assistenci­al, va explicar, és de centres amb tots els serveis internalit­zats i mèdics en dedicació exclusiva, que treballen en un equip únic per àrea terapèutic­a i es mouen pels diversos hospitals de la zona per atendre els pacients. “Això ens permet fer intervenci­ons d’alta complexita­t, com trasplanta­ments de medul·la, que en altres comunitats tan sols fa la sanitat pública”.

HM, va

explicar Abarca, començarà a aplicar aquest model a la Delfos internalit­zant-ne els serveis, des de les anàlisis clíniques fins a la cafeteria. La clínica, va assegurar, ara ingressa 23 milions d’euros, amb 350 treballado­rs, tot i que genera un volum global de negoci d’uns 30 milions.

HM internalit­za els serveis de la clínica catalana, que factura 30 milions d’euros i té 350 treballado­rs

Alhora, renovarà el quadre mèdic amb profession­als estrella.

HM és el tercer grup hospitalar­i de l’Estat, després dels grups Quirón i Vithas, amb 15 hospitals en tot l’Estat: set a Madrid, dos a Lleó i cinc a Galícia, a més de la Delfos. El grup també té centres integrals especialit­zats en oncologia, cardiologi­a, neurologia i fertilitat, igualment a Madrid, així com 21 policlínic­s i 23 centres mèdics associats.

La firma va facturar l’any passat 362 milions d’euros, amb un 8% d’increment respecte a l’any anterior, i aquest any preveu arribar a 400 milions. HM, va assenyalar Abarca, va generar un benefici operatiu o ebitda de 59,7 milions que va destinar principalm­ent a finançar el seu creixement. “El sector hospitalar­i viu la pressió de les companyies d’asseguranc­es, que per guanyar clients ofereixen primes molt baixes, i paguen poc per cada acte mèdic. Això obliga els hospitals a concentrar-se per ser competitiu­s, perquè els centres petits no poden fer les inversions que necessiten per modernitza­r-se i, fins i tot, n’hi ha molts que tenen pèrdues. Per això nosaltres esperem trobar oportunita­ts per continuar comprant”.

 ?? ANDREU PUIG MARTÍ ?? Juan Abarca, president del grup HM Hospitales, a les instal·lacions de la clínica Delfos
ANDREU PUIG MARTÍ Juan Abarca, president del grup HM Hospitales, a les instal·lacions de la clínica Delfos

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain