La Vanguardia (Català)

El sector logístic puja un 55%

-

El sector logístic i immobiliar­i català ha acabat el tercer trimestre amb uns espais contractat­s de 99.557 m², una xifra un 28% superior a l’obtinguda durant el mateix període del 2017, un trimestre en què es va arribar a 77.914 m². L’actiu acumulat anual se situa, per tant, en 486.946 m², una xifra que ja supera la contractac­ió total de l’any anterior.

El conjunt dels tres primers trimestres del 2018 ha marcat rècords, ja que es tracta de la xifra més alta dels últims tres anys i és un 55% superior a la del mateix període del 2017. En línia amb la distribuci­ó geogràfica, la segona corona de Barcelona ha estat la que ha registrat més operacions (un 47%), la qual cosa representa un total de set operacions i 50.341 m².

La segueix la primera corona, amb un 40% de les operacions i una contractac­ió de 43.216 m². Segons Gerard Plana, director del departamen­t d’indústria i logística de Forcadell, “els projectes de nova construcci­ó continuen compensant la falta de producte disponible”. De fet, set de les 15 operacions registrade­s el tercer trimestre han estat de nova construcci­ó o de clau en el pany. Cinc d’aquestes set operacions s’han fet a la segona corona. Les rendes tendeixen a l’estabilita­t, tot i que encara es registren lleugers increments. Segons l’informe de Forcadell, les rendes a la primera corona arriben a 7 €/m2 i a la segona corona la renda màxima se situa a 6 €/m².

 ?? ÀLEX GARCIA ?? Una vista de la Zona Franca
ÀLEX GARCIA Una vista de la Zona Franca

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain