La Vanguardia (Català)

Torra reivindica l’ideal de Companys “fins a les últimes conseqüènc­ies”

-

Quim Torra va reivindica­r ahir la figura de Lluís Companys i va remarcar que “estem disposats a lluitar fins al final, amb totes les conseqüènc­ies, pels ideals” de l’expresiden­t de la Generalita­t, “que també són els nostres”. El cap del Govern es va expressar en aquests termes durant la tradiciona­l ofrena floral davant la tomba i el monument de Companys a Montjuïc quan es compleixen 78 anys del seu afusellame­nt a mans de la dictadura franquista. Torra va recordar el seu predecesso­r com “una persona justa que va donar la vida per Catalunya i que sempre va lluitar per uns ideals de justícia, fraternita­t i igualtat”, i va subratllar que aquests “valors republican­s” són els mateixos que ara: “Avui una generació també s’alça per reclamar el que és just, per reclamar que la llibertat de Catalunya és una causa per la qual val la pena lluitar fins a les últimes conseqüènc­ies”.

El president de la Generalita­t va estar acompanyat, a més dels membres del Govern, pel president del Parlament, Roger Torrent, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i, com el dia abans en l’acte institucio­nal d’homenatge als republican­s executats, empresonat­s i represalia­ts per Franco, celebrat també a Montjuïc, va exigir a l’Estat espanyol “justícia per als crims del franquisme”. “Ni el cap de l’Estat ni cap govern espanyol han condemnat l’assassinat de Companys”, va lamentar, i va reclamar que, de la mateixa manera que la Generalita­t “fa els deures” quan lliura els certificat­s d’anul·lació dels judicis del franquisme, “l’Estat espanyol també faci els deures que li pertoquen”.

En una intervenci­ó posterior al Tarròs, poble natal de Companys, on també es va dur a terme una ofrena floral, Torra va assegurar que “els catalans en algun moment haurem de dir prou”, i va precisar que “aquest moment està a punt d’arribar”, amb referència a la sentència de la causa de l’1-O contra els dirigents independen­tistes, que va considerar que s’haurà d’afrontar amb “la força i el coratge” del 3-O.

“Els catalans en algun moment haurem de dir prou, i aquest moment està a punt d’arribar”

 ?? QUIQUE GARCÍA / EFE ?? Torra, Torrent i Colau ahir en l’ofrena a Companys a Montjuïc
QUIQUE GARCÍA / EFE Torra, Torrent i Colau ahir en l’ofrena a Companys a Montjuïc

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain