La Vanguardia (Català)

El PP busca independen­ts per a les candidatur­es de les grans ciutats

Els populars propugnen reforçar el paper de l’Estat en les competènci­es cedides

- CARMEN DEL RIEGO

El PP busca independen­ts per liderar algunes candidatur­es encara pendents de designar amb vista a les eleccions municipals i autonòmiqu­es de l’any que ve. Entre els caps de llista que encara no s’han nomenat hi ha Madrid, tant per a l’Ajuntament com per a la Comunitat, atès que Esperanza Aguirre i Cristina Cifuentes, que van ser candidates el 2015, ja no estan en política; València, després de la defunció de Rita Barberá, i també Barcelona.

La direcció del PP vol posar “tota la carn a la graella”, en paraules del secretari general, Teodoro García Egea, i per això vol incorporar independen­ts que ampliïn l’espectre

El partit afrontarà el pròxim cicle electoral prometent rebaixes d’impostos en els seus programes

electoral i sumin, als votants del PP del 2015, d’altres que li van retirar el seu suport aquell any, cosa que els va fer perdre majories absolutes i diversos governs municipals i autonòmics. Es tracta de buscar persones que estiguin disposades a rompre’s l’esquena en l’esforç i aportar el plus que els populars necessiten per recuperar alguns d’aquests governs, i que s’afegirà al que aporta la marca PP, que, a parer de la direcció popular, és l’element més important i suposa una base electoral molt sòlida.

Es tractaria de fitxar persones afins al partit, tot i que sense carnet, que siguin reconegude­s i valorades entre els sectors socials a què pertanyen, principalm­ent profession­als, i que puguin ser conegudes aviat pel gran públic.

De tota manera, com que els independen­ts no acostumen a tenir aquest ampli grau de coneixemen­t popular, la direcció del PP mantindrà el calendari que s’havia fixat abans que Susana Díaz convoqués eleccions a Andalusia, i vol tenir nomenats tots els candidats municipals i autonòmics al novembre, malgrat que la convenció prevista per a l’1 i 2 de desembre s’hagi ajornat perquè no coincideix­i amb els comicis andalusos.

El PP ha posat en marxa la maquinària electoral per a les municipals, autonòmiqu­es i europees del maig i aprofitarà la seva preparació a escala estatal perquè les decisions que es prenguin redundin en benefici de les aspiracion­s del PP a Andalusia. Per aquest motiu García Egea i la vicesecret­ària d’estudis i programes, Andrea Levy, es van reunir ahir amb els vicesecret­aris au- tonòmics per posar en marxa els manifestos electorals.

Els populars volen incorporar a aquests programes els punts essencials que defensa el nou líder del partit, Pablo Casado, i que suposen el contrari a les polítiques del PSOE. Els programes portaran rebaixes dels impostos de patrimoni, de succession­s, o de l’IRPF. També miraran d’incloure-hi la defensa de la unitat d’Espanya. Tot i que el PP rebutja recentrali­tzar competènci­es, Casado sí que aposta pel que denomina “unificació”, i fer que l’Estat faci un ús més gran de les competènci­es que té en matèries cedides a les autonomies, com ara educació, sanitat o justícia, de manera que aquests serveis difereixin poc entre les comunitats, que, sota el punt de vista del PP, s’han de limitar a gestionar.

 ?? RAÚL SANCHIDRIÁ­N / EFE ?? El president del PP, Pablo Casado, ahir a Àvila després de la missa de clausura de l’Any Jubilar Teresià
RAÚL SANCHIDRIÁ­N / EFE El president del PP, Pablo Casado, ahir a Àvila després de la missa de clausura de l’Any Jubilar Teresià

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain