La Vanguardia (Català)

No tanquis el teu negoci, ven-lo a un emprenedor

El Centre de Reempresa de Catalunya és un servei públic sense cost que posa en contacte venedors amb emprenedor­s disposats a donar continuïta­t al seu negoci

-

Permet reforçar el teixit empresaria­l del nostre país així com evitar la destrucció de llocs de treball

La idea de vendre el propi negoci sovint representa un maldecap per a molts empresaris i empresàrie­s. Ja sigui per jubilació, canvi de domicili o professió, impossibil­itat de portar el negoci o per raons de salut, els propietari­s d’un negoci sovint no es plantegen que en comptes de tancar-lo, aquest negoci podria ser venut a una altra persona interessad­a i evitar, de passada, la destrucció de llocs de treball d’empreses que són econòmicam­ent viables.

Per facilitar al màxim aquests processos de venda, la Generalita­t, mitjançant el Centre de Reempresa de Catalunya, facilita la posada en contacte entre les dues parts sense que suposi cap cost per a l’usuari i els acompanya en tot el procés de compravend­a. És un servei públic que actua com un mercat de compravend­a de petites i mitjanes empreses, que pretén posar en contacte a les persones empresàrie­s que volen vendre el seu negoci amb emprenedor­s disposats a donar-los-hi continuïta­t.

CONTINUÏTA­T

Reempresa és un mercat estructura­t, definit i formal al qual es troben l’oferta i la demanda per a la transmissi­ó d’empreses. No només es tracta de facilitar la venda, sinó també de donar continuïta­t a empreses que estan en funcioname­nt i cerquen un relleu en la propietat i en la seva direcció. De fet, és set vegades més fàcil donar continuïta­t a una empresa que ja està en funcioname­nt que començar des de zero, perquè un negoci en marxa ja compta amb uns clients, proveïdors, local o installaci­ons i experiènci­a.

Aquesta iniciativa, impulsada per la patronal Cecot i Autoocupac­ió amb el suport de la Generalita­t i el Fons FEDER de la Unió Europea, compta amb 150 profession­als i 80 punts d’atenció al públic repartits per tot el territori català, que es poden consultar al web de Reempresa (www.reempresa.org)

BENEFICIS

Al Centre de Reempresa de Catalunya es posen en contacte persones que volen deixar el seu negoci en bones mans, amb persones que volen emprendre un projecte empresaria­l però no volen començar de zero. També és una eina útil de creixement empresaria­l: les empreses poden optar a reemprendr­e un negoci per créixer i expandir-se.

A la part cedent li permet valoritzar el patrimoni de l’empresa i recuperar la inversió i esforç que ha dedicat en la seva creació i gestió. A més, en termes generals, també permet reforçar el teixit empresaria­l actual, donar una continuïta­t a l’activitat i conservar el teixit empresaria­l del nostre país així com evitar la destrucció dels llocs de treball de l’empresa.

La part reemprened­ora, per la seva banda, té la possibilit­at d’accedir a la propietat d’una empresa sense passar per la fase de crear-la, aprofitant un negoci en rendiment i en ple funcioname­nt, i fins i tot, amb la possibilit­at de rellançar-lo. D’aquesta manera, també es genera autoocupac­ió, permet a l’emprenedor ser el seu propi cap, invertir i guanyar diners i, en termes generals, ajudar al creixement empresaria­l mitjançant l’adquisició d’un altre negoci ja en funcioname­nt.

 ??  ?? MILLOR TRANSFERIR-LO QUE TANCAR-LO. Vendre el negoci a una altra persona o empresa evita la destrucció de llocs de treball
MILLOR TRANSFERIR-LO QUE TANCAR-LO. Vendre el negoci a una altra persona o empresa evita la destrucció de llocs de treball

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain