La Vanguardia (Català)

El guàrdia civil de Granada va morir per un tret disparat amb la seva arma

- ADOLFO S. RUIZ

El guàrdia civil José Manuel Arcos Sánchez, de 49 anys, casat i amb dos fills, va ser abatut amb la seva pròpia arma reglamentà­ria dilluns a la matinada a la localitat granadina de Huétor Vega. Cinc hores més tard, després d’un amplíssim dispositiu policial que va mantenir assetjada la capital i l’àrea metropolit­ana de Granada, era detingut Juan Antonio M.G., el presumpte autor del tret, un delinqüent habitual molt conegut a la zona. Durant la detenció es van poder sentir frases com no “no el detingueu; mateu-lo”.

José Manuel Arcos i una companya, guàrdia civil en pràctiques, tots dos destinats a la comandànci­a de La Zubia, patrullave­n de matinada quan van topar amb el cotxe en què anaven dos individus. Feia unes quantes hores que tenien la matrícula del vehicle anotada, després de rebre l’avís que hi havia hagut un robatori amb violència en un bar. Després de cridar-los l’alto, un dels delinqüent­s va baixar del cotxe i va tenir lloc un forcejamen­t amb el guàrdia civil. L’arma va caure a terra, cosa que va aprofitar l’individu per agafar-la, disparar i escapar de la zona. Ferit a l’engonal, Arcos Sánchez encara era viu quan van arribar les assistènci­es mèdiques al lloc dels fets. Tot i això, va morir poc després d’ingressar a l’hospital. Havia perdut massa sang, malgrat que la seva companya va intentar tapar la ferida mentre donava la veu d’alarma a la central.

El detingut és un veí de Granada, d’uns quaranta anys, amb nombrosos antecedent­s policials. Circulava en un vehicle que acabava de robar quan va ser intercepta­t pels agents en una rotonda molt coneguda dels afores de la ciutat. Anava sol i portava a sobre l’arma reglamentà­ria que havia sostret a José Manuel Arcos.

L’agent mort va ingressar a la Guàrdia Civil el 1993. Al llarg de la seva carrera havia treballat en diverses destinacio­ns, entre les quals destaquen les de La Calahorra (Granada), Valls (Tarragona) i la comandànci­a de Tarragona. Actualment estava destinat a la plaça de La Zubia (Granada).

La mort d’Arcos va suscitar una viva reacció dels polítics de tots els partits, especialme­nt dels socialiste­s, ja que es tracta del primer agent mort en acte de servei des de l’arribada de Pedro Sánchez a La Moncloa. Sánchez va escriure un missatge de condolença al seu Twitter: “El meu afecte i suport a la dona, als dos fills i a tota la família de José Manuel, agent de la Guàrdia Civil assassinat aquesta matinada a Huétor Vega. La meva solidarita­t amb tots els seus companys i companyes que cada dia arrisquen la vida per vetllar per la nostra seguretat”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain