La Vanguardia (Català)

El príncep Enric i Meghan de Sussex esperen el seu primer fill

El primer fill dels ducs de Sussex, que comencen una gira per Oceania, naixerà a la primavera

- ELENA CASTELLS

Tres dies després del casament de la princesa Eugènia de York, el palau de Kensington ha confirmat la notícia més esperada: Meghan Markle està embarassad­a. Els ducs de Sussex, que ahir van començar un viatge oficial per Oceania, seran pares la primavera del 2019. El matrimoni va aterrar dilluns a la matinada a Sydney. En la seva primera gira oficial després del seu casament, el 19 de maig passat, els ducs recorreran Austràlia, Fiji, Tonga i Nova Zelanda fins al 31 d’octubre amb unes setanta activitats previstes a l’agenda per promoure qüestions mediambien­tals i de conservaci­ó. Tot i que alguns mitjans britànics asseguren que l’agenda és excessivam­ent atapeïda per a una d’embarassad­a, la parella ha mantingut el contacte amb el seu metge a tota hora per assegurar-se que el viatge era segur per a Markle, segons fonts que cita el Daily Mail. L’exactriu ja ha superat les 12 setmanes d’embaràs i està bé de salut.

En el comunicat que el Palau de Kensington va fer públic a través de Twitter, els ducs de Sussex agraeixen tot el suport rebut des del seu casament i es mostren encantats de poder compartir la bona notícia. Tot indica que la parella no va voler eclipsar el casament d’Eugènia, cosina d’Enric, i per això han esperat uns quants dies per comunicar-ho. De fet, la duquessa de Sussex, de 37 anys, no va poder evitar els rumors a l’enllaç reial quan va aparèixer amb un abric blau folgat signat per Givenchy que amb prou feines li marcava la silueta. En aquesta gira per Oceania, Meghan lluirà els seus primers vestits premare.

El nen, o la nena, que podria néixer a finals d’abril, ocuparà el setè lloc en la línia de successió al tron britànic, just després del seu pare, el príncep Enric, de 34 anys, sempre que els ducs de Cambridge no tinguin més fills. Serà el vuitè besnet per a la reina Elisabet II i el duc d’Edimburg, i només serà príncep o princesa si la sobirana ho vol. En el seu cas, el títol no es dona per descomptat, sinó que es tracta d’una deferència de la reina cap als seus familiars. Els fills dels ducs de Cambridge, o Eugènia i Beatriz de York mateixes, porten el títol de prínceps per desig exprés

El nen, o la nena, ocuparà el setè lloc en la línia de successió al tron britànic

d’Elisabet II. La futura mare podria seguir els passos de la seva cunyada, la princesa Catalina, i donar a llum al St Mary’s Hospital.

Després de descansar durant el dia d’ahir, Enric i Meghan avui es trobaran amb el governador d’Austràlia i visitaran l’Òpera de Sidney i el zoo de Taronga. Demà es traslladar­an a Dubbo i també visitaran Melbourne. Tornaran a Sidney divendres que ve. No serà fins a la pròxima setmana quan la parella viatjarà fins a les illes Fiji. El dimecres 24 Meghan protagonit­zarà un acte en solitari i prendrà el te a la residència del British High Commission­er. L’última part del viatge portarà els ducs fins a Nova Zelanda.

La parella també participar­à en la inauguraci­ó i clausura dels Jocs Invictus, que se celebraran del 20 al 28 d’octubre i que van ser fundats pel príncep Enric el 2014 per donar una oportunita­t als veterans i personal militar en servei amb discapacit­at.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? GARETH FULLER / AFP ?? Últimes aparicions de MeghanA l’esquerra, ahir arribadant a Sidney; a dalt, al casament d’Eugènia de York divendres passat
GARETH FULLER / AFP Últimes aparicions de MeghanA l’esquerra, ahir arribadant a Sidney; a dalt, al casament d’Eugènia de York divendres passat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain