La Vanguardia (Català)

Protecció de Dades sanciona l’Ajuntament de Canet

- FEDE CEDÓ

L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (ACPD) ha iniciat un procedimen­t sancionado­r contra l’Ajuntament de Canet de Mar (Maresme) per haver difós dades personals d’un exfunciona­ri a través del web municipal. Per si no fos prou, l’administra­ció va descriure que el denunciant, un ex-policia local, havia estat ingressat per malalties psiquiàtri­ques derivades de l’assetjamen­t laboral. Es tracta d’un cas de mòbing pel qual l’administra­ció local ja va ser condemnada a pagar una indemnitza­ció de 380.000 euros.

Les asseveraci­ons oficials es van repetir en una acta del ple municipal, sense que el govern hagués mostrat els informes mèdics per emetre les manifestac­ions de la secretària municipal. Les dades personals del denunciant es van mantenir al web oficial durant gairebé dos anys, malgrat el reiterat avís de l’ACPD, que advertia que s’havien d’eliminar les informacio­ns de caràcter personal. En concret, hi figuraven el nom i els cognoms, la condició d’expolicia local i altres circumstàn­cies laborals.

Divulgar les dades de salut d’una persona a qui es pot identifica­r sense “esforços desproporc­ionats”, segons l’ACPD, podria constituir una falta molt greu. A més a més, l’entitat pública critica que, per part de l’Ajuntament, hi hagi hagut “certa resistènci­a i demora a l’hora de satisfer el dret” del demandant, i també destaca que la documentac­ió lliurada finalment pel govern municipal “no contingui els informes de les presumptes malalties” malgrat haver estat reproduïde­s.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain