La Vanguardia (Català)

Un incendi intenciona­t deixa 18 ferits a l’Eixample

Els Mossos detenen un brasiler que va calar foc a un sofà després de barallar-se amb el seu germà en un pis del carrer Aragó

- MAYKA NAVARRO

Quan la primera dotació dels bombers de Barcelona va arribar al número 209 del carrer Aragó, a les cinc de la matinada d’ahir, la situació era caòtica. Dos joves mig despullats cridaven al carrer, mentre diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra rescataven un tercer adolescent i el seu gos, ajudats per una furgoneta que havien fet col·locar sota el balcó del pis que s’estava cremant. Quatre pisos més amunt, una desena de pakistanes­os s’amuntegave­n al balcó cridant que es cremaven i amenaçaven de llançar-se al buit.

Asserenar i calmar tothom va ser gairebé més complicat que sufocar les flames de l’incendi, intenciona­t, que va començar a l’entresol segon. Al pis sinistrat hi vivien dos germans bessons brasilers. Aquella matinada van discutir i es van agredir. El detingut i acusat de calar foc a la casa cremant un sofà portava la cara ensangonad­a de la baralla anterior.

Abans de ser detingut per una patrulla de seguretat ciutadana de l’Eixample, el jove va cridar que el seu germà estava tancat al lavabo. Va intentar saltar el cordó policial i entrar a buscar-lo diverses vegades, però entre els mossos i els bombers el van aconseguir frenar i calmar.

Els bombers van accedir a l’immoble i van localitzar l’home, inconscien­t, estès al fons de la cuina. Tenint en compte la seva gran envergadur­a corporal, van decidir traslladar-lo fins al pis contigu i rescatar-lo amb la cistella de l’escala de bombers per la façana principal.

En les maniobres d’entrada i sortida dels bombers, un dels funcionari­s va introduir la cama sencera en un orifici del terra i va caure d’esquena. Dos bombers més també es van veure atrapats i van resultar ferits en la mateixa esquerda. En els primers moments de desconcert absolut, alguns bombers van cridar que el terra del pis sinistrat s’estava ensorrant. Però hi havia alguna cosa que no quadrava, perquè l’incendi no feia tant temps que cremava, ni hi havia tanta càrrega de foc ni tanta temperatur­a perquè el terra s’ensorrés.

Al final es va descobrir que el pis estava tan atrotinat que hi havia un gran esvoranc a terra, des del qual es veia el restaurant vegetarià que hi ha just a sota, i que els inquilins l’havien tapat col·locant-hi una taula de fusta a sobre.

La majoria dels veïns van mantenir la calma. Però els joves del quart es van concentrar al balcó i cridaven que es cremaven. “Heu tancat la porta de l’entrada?”, els va preguntar a crits l’oficial de bombers. Al final va ser un bomber el que va entrar al pis des de la façana i va tancar la porta. Per allà els entrava el fum i la temperatur­a. La resta dels veïns van fer el correcte, quedar-se a casa amb les portes i les finestres tancades i tovalloles humides a les ranures perquè no se’ls colés el fum.

A part dels dos germans ferits greus, un en estat crític, 17 veïns més van ser atesos per intoxicaci­ó. L’immoble no presenta danys estructura­ls. El detingut està acusat d’un delicte d’incendi provocat amb perill per a la vida o la integritat física de les persones. La unitat d’investigac­ió de l’Eixample porta el cas. Ni el detingut ni els amics no expliquen per què es barallaven els germans.

Tres bombers van resultar ferits per culpa d’un esvoranc a terra que estava tapat amb una fusta

 ?? MAYKA NAVARRO ?? Un dels joves que era al pis sinistrat quan es va provocar l’incendi ahir al migdia
MAYKA NAVARRO Un dels joves que era al pis sinistrat quan es va provocar l’incendi ahir al migdia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain