La Vanguardia (Català)

Badalona supera els 100 dies de crispació política

El govern del PSC manté que des de la moció de censura ha pogut reparar la mala gestió de l’executiu de Dolors Sabater

- FEDE CEDÓ

El ple de l’Ajuntament de Badalona que van forçar ahir els grups municipals que van integrar l’anterior executiu, liderat per Dolors Sabater, va deixar en evidència la gran crispació que hi ha entre dos blocs polítics clarament definits. I ho va fer quan s’han superat els cent dies des de la moció de censura que va fer pujar a l’alcaldia el socialista Álex Pastor amb els vots del PP de Xavier García Albiol i de Ciutadans.

Ahir el PSC va defensar que durant els seus primers dies de govern s’ha dedicat a “arreglar la mala gestió” que, segons Álex Pastor, va dur a terme l’equip de la seva antecessor­a, Dolors Sabater. El primer regidor va desgranar el seu curt mandat i va ser molt crític amb les accions derivades de l’anterior executiu, com la “prestació de 28 serveis sense contracte o de manera irregular”. L’alcalde va concloure el debat que va intentar començar l’exregidor d’Hisenda, Jose Téllez, amb un toc de teatralita­t a la sessió quan va desplegar sobre la taula de plens un gran rotllo de paper d’on penjaven les 1.147 factures que, segons el PSC, “vam trobar sense pagar”.

Dolors Sabater, al seu torn, va acusar els socialiste­s de “fer servir la institució per fer campanya partidista” i d’aprofitar mediàticam­ent els projectes i obres que ja estaven començats. L’exalcaldes­sa els va acusar de “mentir” quan els va culpar d’haver fet un bloqueig institucio­nal. Lamentava, en canvi, que els socialiste­s no hagin donat a conèixer en cap moment el tan anunciat pla de govern, el full de ruta que el PSC es va comprometr­e a detallar després de l’expulsió de l’equip format per Guanyem Badalona, ERC i ICV.

El popular Xavier García Albiol va insistir que “Badalona ha perdut tres anys” amb el que es fa dir govern de progrés, “format per un pacte de perdedors”. Així mateix, va assenyalar que, si bé “la moció de censura no era la solució”, era necessari “aturar la deriva de l’Ajuntament” i posar les bases per “treballar en projectes bàsics”.

La resta de les formacions, amb l’excepció de Cs, va coincidir que el PSC “està en campanya preparant les eleccions” des del govern. Oriol Lladó (ERC) va advertir que, per això, “s’estan perdent oportunita­ts” i va recordar haver impulsat projectes de què ara fa gala al PSC, com ara la prolongaci­ó de l’L1 del metro o del tramvia fins a la ciutat. “Haurien de reconèixer que no comencen de zero”, va retreure als socialiste­s.

 ?? FEDE CEDÓ / ARXIU ?? Álex Pastor, alcalde de Badalona
FEDE CEDÓ / ARXIU Álex Pastor, alcalde de Badalona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain