La Vanguardia (Català)

Escena Poblenou portarà el públic fins a la presó de dones de Wad-Ras

-

La història transcorre dins la presó de dones de Wad-Ras, però només podem escoltar el que passa intramurs des de fora, al carrer, davant la porta d’entrada de les visites. Les protagonis­tes no poden sortir i el públic no hi pot entrar. L’acció, que porta la signatura d’Ada Vilaró i Josep Perelló, es titula Veus entre murs i és una de les propostes més destacades d’Escena Poblenou, el festival de creació contemporà­nia que en la 17a edició, des de demà i fins al dia 21, oferirà 19 espectacle­s, la majoria dirigits o protagonit­zats per dones.

A més d’aquestes Veus entre murs que es podran sentir el diumenge 21 davant la presó (18 h), el certamen reuneix altres propostes d’interès com Màtria, de Carla Rovira, a Can Felipa (dia 20 a les 21 h), la nova creació de Simona Levi Realitats avançades 2, al Centre Moral, i Cultural del Poblenou (dia 20 a les 22.30 h), un escenari que també acollirà Las muchas, de la companyia de dansa Mariantòni­a Oliverm, en què participen veïnes del barri (dia 21 a les 20.30 h); ZEN x ZEN, de Joana Brabo, a la Sala Beckett (dies 19 i 20 a les 19 h) o De nou un instant tan breu (Encuiri une heure si courte), de La Mecànica & Théâtre du Mouvement, també al centre Can Felipa (dia 19 a les 22 h), entre d’altres.

La presència de la dona no quedarà només en la cosa merament artística, ja que des de l’organitzac­ió s’han impulsat diferents canals per donar resposta a la següent pregunta: on són les dones? “Les dones som aquí i volem que se’ns tingui en compte”, respon la directora i creadora del festival, Ada Vilaró. L’organitzac­ió ha posat en marxa diversos projectes, com Vikidones, amb què anima les dones a participar de manera col·laborativa en la Viquipèdia per fomentar el nombre d’edicions fetes per dones en aquesta pàgina; un canal de YouTube que serveixi de plataforma d’expressió per a dones artistes, com també diverses xerrades i debats sobre feminisme.

Dins l’apartat Embrions, un espai que acull creacions emergents o en procés de gestació, aquest any s’han escollit, d’entre més de 100 propostes, els espectacle­s Els cecs d’Indomus ,de Laminimal Teatre; No som una planta, d’Angela Peris, i Koldo Arostegui, Am I Bruce Lee, de Junyi Sun, i Unheimlich, de la Cia Pelipolaca & Les Desvestide­s. Tots aquests espectacle­s es podran veure seguits en una ruta que comença dijous a les 19.30 h.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain