La Vanguardia (Català)

Essència Pombo

Exposició de 25 obres de gran format del pintor barceloní a Can Framis

-

El museu Can Framis de la Fundació Vila Casas proposa un Viatge a l’essència

de la pintura amb la síntesi de l’obra de l’artista Jorge R. Pombo (Barcelona, 1973). L’exposició, comissaria­da per Marie-Claire Uberquoi, té 25 obres pintades entre el 2004 i el 2016 que, per bé que dibuixen la trajectòri­a del pintor i les seves estades arreu, s’allunyen de ser un recorregut monogràfic i es projecten cap a una investigac­ió en grans dimensions sobre la tradició pictòrica i la seva contempora­neïtat. Des de finals dels anys noranta Jorge R. Pombo ha demostrat una confiança absoluta cap al pes semàntic de la tècnica pictòrica i la seva essència. Vers un context de creació –i sacrifici– de llenguatge­s artístics i dissolucio­ns de fronteres disciplinà­ries, l’artista reconeix la vigència i l’amplitud que manté la tècnica i, molt especialme­nt, aplicada al procés pictòric –on té lloc l’error, l’imprevist i l’atzar–, com a generador de contingut estètic i polític.

Referents de la pintura postmodern­a com Gerhard Richter o Sigmar Polke s’afegeixen a grans mestres de l’altura de Velázquez, Caravaggio, Tintoretto, Tiziano i Delacroix en una investigac­ió del tot matèrica en què reprèn peces preexisten­ts per donar una nova mirada i tractament tècnic més enllà de la figuració i l’abstracció; categòriqu­es, tedioses i obsoletes.

L’exposició d’aquesta recerca mitjançant les petites veritats de gran format de Jorge R. Pombo configuren el Viatge a l’essència

de la pintura al Museu Can Framis de Barcelona. Inaugurada fa poc, l’exposició del pintor barceloní es podrà visitar fins al gener.

 ??  ?? VIATGE A L’ESSÈNCIA DE LA PINTURA. MUSEU CAN FRAMIS
VIATGE A L’ESSÈNCIA DE LA PINTURA. MUSEU CAN FRAMIS

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain