La Vanguardia (Català)

LES OPCIONS

-

1 En un moment d’emergència, ja sigui per expulsió o contratemp­s muscular de Piqué o Lenglet, la primera opció de Valverde pot ser reconverti­r com a central algun dels futboliste­s que tingui sobre la gespa. Sergio Busquets ja ha actuat en aquesta posició. A l’època de Guardiola l’experiment no va anar bé (però sí amb Abidal i Mascherano). En canvi, Valverde hi va insistir el curs passat en el partit –intranscen­dent– contra l’Sporting portuguès i aquest contra el Girona. L’altra opció factible seria pensar en Nélson Semedo. El lateral encaixaria en la posició per la seva rapidesa per corregir i sortir al tall. Per la seva corpulènci­a Semedo tampoc no tindria problemes per respondre a les pilotes aèries. Seria una solució puntual com la de Digne, a qui es va utilitzar de central contra el Getafe al Camp Nou.

2 En moments crítics, la filosofia del Barcelona és mirar a casa abans de fer qualsevol moviment al mercat. Pel que va semblar a la pretempora­da, Jorge Cuenca seria el central del filial elegit per incorporar­se a la disciplina del primer equip. És el més experiment­at dels centrals del B. El defensa madrileny només té 18 anys, però el Barça el va fitxar de l’Alcorcón, on va debutar fa dues temporades a Segona pel seu futur i marge de millora. El seu primer curs al B va ser irregular, però sempre demostrant una maduresa interessan­t malgrat els mals resultats col·lectius. Central dretà, té una planta imponent (1,89 metres) i té la confiança de García Pimienta.

3 El club està molt al cas de l’evolució d’Umtiti. Aquí hi ha la clau. Si al francès no li queda cap més opció que sotmetre’s a una artroscòpi­a, el Barcelona estarà pràcticame­nt obligat a llançar-se al mercat el gener per reforçar-se i encarar la segona meitat del curs amb garanties. El més lògic en cas de fer un dispendi seria apostar ja per portar De Ligt, el preferit per la secretaria tècnica com a opció de present i futur. El que passa és que l’Ajax ja ha dit que no pensa desprendre’s del jugador a meitat de temporada, conscient que a l’estiu hi haurà una subhasta pel jove defensa. De manera que el Barcelona s’ha de concentrar a buscar una alternativ­a contrastad­a i que els seus plans de futur no es vegin perjudicat­s. Futboliste­s com Benatia, ex del Bayern i ara al Juventus, o João Miranda (Inter), que ja té experiènci­a a la Lliga, estan tenint poc protagonis­me, per exemple.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain