La Vanguardia (Català)

Bolt: “Com he de passar un control antidopatg­e?”

L’exvelocist­a, ara futbolista, protesta a les xarxes per haver de passar una prova

- SERGIO HEREDIA Barcelona

L’última cursa d’Usain Bolt (32) va acabar malament. Va ser a Londres, als Mundials d’atletisme de l’any passat. Bolt disputava l’últim relleu del 4x100 jamaicà. Va agafar el testimoni, va arrencar i l’isquiotibi­al se li va obrir com una cremallera.

El vam veure estirat sobre el tartan, cargolant-se del dolor. I després va dir que ja n’hi havia prou. Com a atleta ja ho havia fet tot. Llavors va anunciar que volia ser futbolista. Profession­al.

Va provar amb diversos clubs, britànics i alemanys, fins que un d’australià li va obrir les portes. El cap de setmana passat Bolt compartia un vídeo a les xarxes. Apareixia en un partit amistós, marcant un gol amb el Central Coast Mariners. De fet, en va fer dos. Després va clavar el genoll a la gespa i va assenyalar cap al cel amb el dit gros. Oferia el seu gest, el Bolt Lightning. Si n’hi ha, de nanos, que l’imiten!

El que passa és que hores més tard li va arribar una notificaci­ó. La Federació Australian­a de Futbol el citava per a un control antidopatg­e. I l’exvelocist­a, un dels atletes més importants de la història, amb els seus vuit títols olímpics i les seves plusmarque­s mundials del 100 i el 200 (9s58 i 19s19, respectiva­ment), va explotar a les xarxes socials:

“A veure, nois, m’he retirat de l’atletisme i estic treballant per convertir-me en un futbolista profession­al. Però mireu això –denunciava, mentre ensenyava la notificaci­ó–. Com he de passar un control antidopatg­e avui? Ni tan sols soc un futbolista profession­al, encara. Ho dic de debò”.

“Vaig dir a la dona: ‘Per què he de passar un control antidopatg­e si ni tan sols he firmat per cap club?’. I ella va contestar que li havien dit que jo era un atleta d’elit, i que per això l’havia de passar. D’acord, entesos”.

El cert és que el Central Coast Mariners, que milita a l’A-League (la màxima categoria a Austràlia), té Bolt a prova. La proposta és complexa. Possibleme­nt ens trobem davant un exercici de màrqueting, una cosa utòpica.

Amb l’intercanvi, el club pren vida. Guanya cert interès a l’aparador internacio­nal i fins i tot comprova com milers de curiosos es declaren disposats a pagar-se l’entrada al Central Coast Stadium. Tot i això, els mecanismes del futbol no s’assimilen de la nit al dia. I Bolt té certa pressa: l’A-League arrenca aquest cap de setmana.

 ?? INSTAGRAM ?? Bolt va publicar la citació a les xarxes
INSTAGRAM Bolt va publicar la citació a les xarxes

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain