La Vanguardia (Català)

TravelPerk aconseguei­x 38 milions i duplicarà la seva seu a Barcelona

L’agència per a empreses creixerà fins a 350 persones i obrirà a Londres i Berlín

- MAR GALTÉS

Avi Meir, israelià, i Javier Suárez, salvadoren­c, treballave­n a Booking.com a Amsterdam i es van adonar que totes les agències de viatges en línia se centraven en els turistes però que ningú no abordava de manera senzilla el mercat dels viatges corporatiu­s. El 2015 van decidir fer-ho ells, i van triar Barcelona per crear TravelPerk. Ara la companyia acaba de tancar una ronda de finançamen­t de sèrie C de 44 milions de dòlars (38 milions d’euros) per accelerar el seu creixement a Europa.

Amb aquesta inversió, TravelPerk acumula un finançamen­t rebut, en menys de quatre anys, de prop de 65 milions d’euros (75 milions de dòlars). L’actual ronda ha estat liderada per Kinnevik (inversor a Zalando), Yuri Milner (inversor russoisrae­lià assentat a Califòrnia, va donar suport a Facebook i Twitter en els seus inicis, després a Spotify o Airbnb), i Tom Stafford (basat a Hong Kong); i també continuen els inversors existents: Felix Capital, Target Global, Spark Capital, LocalGlobe, Suntone i Amplo. “Tots els nostres inversors són internacio­nals: el nostre enfocament és global, necessitem que els nostres partners també ho siguin”, explica el cofundador i cap de producte de la companyia.

Javier Suárez justifica el ràpid creixement de TravelPerk perquè “estem atacant un problema evident. Totes les empreses, des de les grans fins a les petites, no tenen solucions específiqu­es per gestionar els seus viatges. O van a l’eina pensada per als consumidor­s, que tenen altres requerimen­ts, o a sistemes antics més lents. Per això vam crear la plataforma

La companyia ha rebut 65 milions d’euros d’inversors internacio­nals des de la seva creació el 2015

centrada en els viatges d’empreses, i el creixement ve de manera natural”. La companyia no publica xifres de facturació, però assegura que els ingressos creixen a un 700% anual. “Abans les eines per a viatges de negocis estaven dissenyade­s pensant en l’experiènci­a d’ús de l’administra­dor, però per a nosaltres el viatger és igual d’important”.

TravelPerk, que assegura que és la companyia de SAAS (software as a service) “que creix més a Europa”, diu que amb aquesta nova inversió reforçarà la seva oferta tecnològic­a, ampliarà els seus clients cap a empreses més petites, i obrirà oficines de gestió de comptes, primer a Londres i després a Berlín, Amsterdam i París. La seu de Barcelona ha crescut en poc temps de 50 a 150 persones, i Suárez assegura que “en els pròxims 12 o 15 mesos creixerem fins a 300 o 350 persones, la majoria a Barcelona. Obrirem un centre d’atenció al client en diversos idiomes”. I afegeix: “Volem ser la solució més robusta a Europa, però buscant un acostament als clients, per atendre les seves necessitat­s de manera local i personal”. Entre els seus clients, destaquen Uber, Transferwi­se, Glovo o Typeform.

 ?? . ?? Javier Suárez i Avi Meir treballave­n a Amsterdam i van triar Barcelona per crear l’empresa el 2015
. Javier Suárez i Avi Meir treballave­n a Amsterdam i van triar Barcelona per crear l’empresa el 2015

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain