La Vanguardia (Català)

L’home que sempre arriba a la platja

-

THIERRY Henry va declarar en una ocasió: “De vegades em pregunto si Messi és humà”. I realment s’entén que hi pugui haver dubtes buscant l’annex de “rècords de Lionel Messi” a Viquipèdia, que comença amb un que figura en el Guinness: és el futbolista que ha marcat més gols en un any natural (91 el 2012). Qualsevol podria tornar-se boig amb el seu historial (i possibleme­nt amb els seus diners), però Messi és a més un tipus tranquil, familiar i respectuós. Res a veure amb altres estrelles del futbol als qui la fama els torna orgullosos, envanits i egoistes. Als antípodes de George Best, per exemple, de qui Sergi Pàmies va trobar una frase que li va servir per a un dels seus contes: “Vaig tenir una casa a prop del mar. Per arribar a la platja, havies de passar davant d’un bar. No vaig veure mai el mar”. Messi també té un xalet a Castelldef­els, gairebé tan a prop del mar com el de Best, però sempre arriba a la sorra, no es perd mai pel camí.

El 10 del Barça, que aquest any ha passat a ser el primer capità de l’equip, ha assumit la seva condició plenament, dins i fora de l’estadi. Al vestidor, preocupant-se no només dels seus companys, sinó també dels empleats del club. Al carrer, posant en relleu els atributs de l’entitat. Ahir, Messi va ser afectuós amb els nens i comunicati­u amb els adults en la col·locació de la primera pedra del Pediatric Cancer Center de l’hospital de Sant Joan de Déu, que estarà a punt a finals del 2020. El futbolista no és només ambaixador de la campanya, sinó també un dels seus mecenes. Amb un grup de nens que reben tractament­s al centre, va construir amb peces de Lego la paraula “valents”, del hashtag de la iniciativa.

Messi es va emocionar durant l’acte, abans de dir que era un moment molt feliç i un orgull participar en el projecte. Ahir Henry no hauria tingut cap dubte: Messi és humà. És tot humanitat.

 ??  ?? Màrius CarolDIREC­TOR
Màrius CarolDIREC­TOR
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain