La Vanguardia (Català)

Els tombs del futbol

Barça, Madrid, clàusules i penediment­s en el nou episodi del culebrot

- Barcelona

Encara que sembli sorprenent per com se’n va anar del club i com va desconcert­ar la seva fugida la directiva, que no el vestidor, el cert és que la possibilit­at que Neymar torni al Barcelona, revelada per Mundo Deportivo, és real.

La indústria Neymar sempre troba una escletxa per ser a l’aparador. Quan la fortuna acompanya al camp, perfecte, perquè no hi ha cap millor anunci que els gols, els regatejos o les assistènci­es. Però si a la gespa no acaben de sortir les coses, com en el Mundial, o t’adones que al PSG convius amb un fenomen, com Kylian Mbappé, doncs la nòria del teu futur comença a girar de nou. O, més ben dit, continua girant, perquè mai no ha estat quieta. Després de mesos i mesos la campanya passada, en què el nom del brasiler va estar en totes les tertúlies del Reial Madrid, ara ha tornat a aparèixer en l’univers del Barça, tal com va reflectir Mundo Deportivo.

Sorprenent, per com se’n va anar del club i per com va sorprendre la seva fugida a la directiva, que no al vestidor. La indústria del brasiler, però, no entén de sensibilit­ats, sinó que sempre executa el moviment o la possibilit­at de moviment que més li convé. A més a més, al camerino barcelonis­ta no es dona com impossible la possibilit­at de la seva tornada. Els pesos pesants n’estarien encantats, començant per Messi, i la directiva de Josep Maria Bartomeu és conscient d’aquesta circumstàn­cia.

Cal recordar que se’n va anar al PSG poc després de renovar amb el Barça, i que volia embutxacar-se la prima de 40 milions per haver firmat la seva extensió de contracte. Fins al punt que va denunciar el club davant la FIFA, una denúncia que va ser desestimad­a. Ara bé, encara queden pendents temes judicials pel fitxatge pel Barça del futbolista.

Entre bambolines ara això sembla aparcat, i se succeeixen les enquestes mediàtique­s que pregunten a l’aficionat per la seva posició. Divisió d’opinions, majoritàri­ament, sobre una segona etapa del jugador amb la samarreta blaugrana, que vindria a dir que una hipotètica tornada no seria tan mal encaixada per la parròquia barcelonis­ta.

Que es parli d’un, encara que sigui de manera negativa, és una màxima que els Neymar sempre han preferit a l’anonimat o a passar desaperceb­uts. Sempre cal moure l’arbre per recollir-ne els fruits, i cada traspàs suposa regenerar la maquinària econòmica que acompanya l’excel·lent davanter des dels seus temps al Santos.

Tot i que és cert que rere aquests interessos també hi ha el fet que el jugador no ha acabat de sentir-se adaptat i a gust a París. En primer lloc, per disputar una lliga inferior a l’espanyola i, en segon, perquè no només no ha guanyat el Mundial amb el Brasil ni ha aconseguit imposar-se en la Pilota d’Or, objectius fonamental­s després de la seva sortida del Barcelona, sinó que al seu vestidor s’ha trobat amb un campió del món brillant, com Mbappé, que, a més, és francès dins d’un equip parisenc, que és gairebé set anys més jove que ell i per al qual no es coneixen límits.

Aquesta és un argument difícil de rebatre, com ho és el fet que Neymar al vestidor del Barça manté una bona relació amb Messi i Luis Suárez, per descomptat, però també amb jugadors com Rakitic o Ter Stegen. Malgrat marxar del Camp Nou a la francesa, sempre que ha tornat de visita a la ciutat esportiva se l’ha rebut amb els braços oberts, no se li ha tancat cap porta ni se li han posat males cares, i han sortit a la llum fotografie­s i comentaris de camaraderi­a. D’aquestes tornades puntuals al centre de treball del Barça posteriorm­ent n’han transcendi­t confidènci­es en el sentit que Neymar s’hauria penedit de la seva sortida del Camp Nou i que hauria demanat de tornar. Fins i tot n’hi ha que parlen que hauria vessat llàgrimes per haver-se’n anat.

Esclar que, quan Neymar deixi el PSG, si és que ho fa, no marxarà de franc. Els 222 milions que li va costar al club francès podrien ser un bon punt de partida, sobretot si existeix un pacte entre les parts per sortir per aquest preu, com va assegurar la cadena SER. Si al final acaba al Madrid, el brasiler sempre podrà dir que va intentar tornar al Barça.

BONS AMICS Al vestidor blaugrana sempre han votat a favor del brasiler per a una possible tornada

 ?? JOSE SENA GOULAO / EFE ?? Neymar va estar ahir a Peniche (Portugal) donant suport a un compatriot­a en un campionat de surf
JOSE SENA GOULAO / EFE Neymar va estar ahir a Peniche (Portugal) donant suport a un compatriot­a en un campionat de surf

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain