La Vanguardia (Català)

Judici en dubte

-

Els mitjans de comunicaci­ó informen que els advocats defensors es queixen de no tenir tota la informació i documentac­ió amb què treballen els fiscals i, per tant, de no poder exercir una defensa completa i justa.

Per la seva part, els magistrats del Suprem es donen pressa per tancar al més aviat possible el sumari perquè el judici pugui començar al gener. I acusen els defensors que volen demorar l’inici del judici amb estratègie­s dilatòries i mala fe. Home, si els manca informació que té la Fiscalia, és lògic i just que demanin proves, aclariment­s i recorrin, no?

Mentrestan­t, la fiscal general no aconseguei­x imposar-se als quatre fiscals instructor­s per rebaixar el tipus de delicte. Sembla que no serveix de res el principi d’autoritat, i els funcionari­s fiscals que d’ella depenen fan el que volen. Per això, diuen que es mantindrà la rebel·lió però rebaixant la pena a entre 15 i 25 anys. Déu n’hi do! Tot això, i sense ser oficial encara, ja va ser àmpliament comentat i celebrat a la recepció que Felip VI va oferir el 12-O a les personalit­ats dels poders legislatiu i judicial que van assistir a la desfilada militar.

Tot el que envolta aquest judici sembla fora de lloc, a més d’injust i esperpènti­c. Se’n parlarà molt a Europa, segur!

DIONÍS LÓPEZ

Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain