La Vanguardia (Català)

Un nou impuls al talent femení

Lidera, de Barcelona Activa, és l’entorn de suport, formació i networking de referència per a totes les dones de Barcelona, profession­als, directives o emprenedor­es

-

Lidera és el nou espai de referència per a totes les dones de Barcelona. L’Escola de Dones Emprenedor­es de Barcelona Activa fa un gran salt i ara s’adreça també a les profession­als i directives que treballin en organitzac­ions, independen­tment de si estan creant o no una start up. Amb aquest pas, s’obre un món de possibilit­ats perquè les dones puguin créixer profession­alment, sigui quin sigui el moment en què es trobin de la seva trajectòri­a profession­al. La nova Lidera continua donant serveis, assessoram­ent i suport a les dones emprenedor­es, com es porta fent durant els més de 30 anys de Barcelona Activa –l’agència de desenvolup­ament local de l’Ajuntament de Barcelona. El canvi comporta una ampliació en l’oferta de programes i activitats formatives, així com la possibilit­at de comptar amb serveis de mentoria, a més d’un espai de networking on connectar amb altres xarxes de dones i, entre totes, sumar. Això respon a l’estratègia de l’entitat municipal per la igualtat de gènere i la incorporac­ió de les dones en el món de l’empresa.

ÀMBITS D’ACTUACIÓ

Lidera desenvolup­a diferents programes on elles són les protagonis­tes. Entre aquests trobem el de creació d’empreses, els programes de millora competenci­al, d’estratègia digital, i creixement empresaria­l, en els quals l’any passat van partici- par 510 dones que van tenir l’oportunita­t de compartir amb altres dones emprenedor­es i profession­als els seus projectes.

A més, al llarg d’aquest 2018 s’han iniciat nous projectes com Lidera el canvi, que vol contribuir al desenvolup­ament de les capacitats individual­s i de lideratge de les dones participan­ts per tal que aquestes puguin trencar el “sostre de vidre” i passin de gestionar a liderar, o el programa de Mentoring per a dones emprenedor­es i profession­als. Alhora, s’ha dissenyat un nou programa, Finanwomen, que busca proporcion­ar a les dones emprenedor­es les eines i l’acompanyam­ent necessari per millorar l’accés a les fonts de finançamen­t més adequades per a la seva empresa. A més, s’han consolidat els programes que posen el focus en l’economia social i solidària, com Construïm en femení les altres economies i Camí de la solidesa, a més de les accions formatives claus per promoure projectes d’emprenedor­ia de dones en economia social i solidària.

INSPIRAR GENERACION­S FUTURES

Lidera també fomenta la creació d’entorns de networking per enfortir les iniciative­s promogudes per dones, la millora de les capacitats emprenedor­es i el foment de l’auto lideratge, la igualtat salarial o la Lidera acompanya les dones que volen arribar més lluny profession­alment i fomenta la igualtat d’oportunita­ts promoció de noves formes d’organitzac­ió del temps. Amb les diferents accions es pretén generar nous role models , o models a seguir, que inspirin a les generacion­s futures per aconseguir una societat més justa i igualitàri­a.

Barcelona Activa ja treballa per fer aquest canvi i, a més d’haver establert un protocol de contractac­ió amb les empreses de com a mínim sis mesos de durada i mil euros de salari, prioritza l’entrada de projectes impulsats per dones a les seves incubadore­s i treballa per una nova organitzac­ió del temps, tant dins de l’empresa com fora, a través del Pacte del Temps.

 ?? BARCELONA ACTIVA ?? A L’ESPAI MUNICIPAL PER A DONES SE LES AJUDA A CRÉIXER, SIGUI QUIN SIGUI EL SEU MOMENT PROFESSION­AL.
BARCELONA ACTIVA A L’ESPAI MUNICIPAL PER A DONES SE LES AJUDA A CRÉIXER, SIGUI QUIN SIGUI EL SEU MOMENT PROFESSION­AL.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain