La Vanguardia (Català)

“Lidera és l’espai on les dones de Barcelona poden créixer profession­alment”

ENTREVISTA A MONTSE BASORA Directora Operativa d’Emprenedor­ia de Barcelona Activa

-

“Volem visibilitz­ar el talent femení i assolir una igualtat en l’àmbit empresaria­l”

Han fet el salt de l’Escola de Dones Emprenedor­es a Lidera. A què és degut aquest canvi?

Aquest és una evolució natural per oferir més opcions a les dones i lluitar per la igualtat de gènere, per trencar el sostre de vidre i que les dones que treballen en organitzac­ions puguin créixer profession­alment i fomentar els lideratges compartits.

Treballen amb dones emprenedor­es, però també amb profession­als i directives.

Sí, ens calia poder donar resposta a totes les dones que volen progressar en la seva carrera profession­al.

Què els ofereixen a Lidera?

Un espai on créixer profession­alment, formar-se, amb una oferta concreta per a cada un dels tres perfils que tenim identifica­ts – profession­als, directives i emprenedor­es– i activitats transversa­ls que les connecten, però també un espai on fer networking .És important que les dones es coneguin i que generin comunitat; el networking enriqueix i aporta una nova mirada.

Qui pot accedir a Lidera?

Totes les dones que volen crear una empresa, les que són directives i les que volen fer un salt en la seva trajectòri­a profession­al. N’hi ha que vénen a informar-se i entren directamen­t a Lidera, i altres hi arriben a través dels diferents recursos de Barcelona Activa, com la xarxa d’incubadore­s, Porta22, que és un equipament que ofereix cursos per a la millora competenci­al, etc. Alhora, també contactem amb empreses, associacio­ns i entitats de la ciutat per donar a conèixer la nostra oferta formativa i que considerin Barcelona Activa, i Lidera, com una escola on poder formar el seu equip directiu.

Cap a on tenen previst avançar?

El que volem és potenciar l’oferta formativa, especialme­nt la dirigida a dones directives, i consolidar Lidera com una escola de negocis pública on les dones poden formar-se per millorar les seves competènci­es profession­als i directives. Alhora, volem aconseguir un dels objectius de Barcelona Activa, que és visibilitz­ar el talent femení i assolir una igualtat en l’àmbit empresaria­l. Per fer-ho, treballem per teixir aliances i acords amb altres entitats

de la ciutat, ja que la suma de tot plegat ens permetrà donar un impuls al talent femení.

Quins canvis més significat­ius han vist al llarg dels trenta anys de l’Escola de Dones Emprenedor­es?

El que més ha canviat al llarg d’aquestes tres dècades ha estat la necessitat que s’ha expressat des de tots els àmbits –tant des del polític, amb mesures per buscar la paritat en els òrgans directius de les empreses, com des d’associacio­ns com 50a50, Dones per la Igualtat, etc.– per lluitar per aquesta igualtat. S’ha avançat molt, s’ha visibilitz­at la situació i s’ha verbalitza­t la necessitat de treballar en aquesta direcció, però encara queda molta feina per fer, com les mesures de conciliaci­ó, que són molt importants per assolir la igualtat.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain