La Vanguardia (Català)

Guerra de terrasses II

El govern de Colau i els restaurado­rs reobren el seu enfrontame­nt després d’un breu període de pau

- LUIS BENVENUTY Barcelona

Les escaramuss­es dels últims dies ja presagiave­n el pitjor. La pau amb prou feines ha durat un estiu. Els restaurado­rs de la ciutat i el govern de l’alcaldessa Ada Colau reprenen els seus enfrontame­nts. En aquests moments la batalla és als carrers i a les places de Ciutat Vella. El Gremi de Restauraci­ó va denunciar ahir que el districte que dirigeix la regidora Gala Pin s’ha entossudit a amargar la vida a una gent que mira de treballar i crear llocs de treball i que la regidora està aplicant una interpreta­ció molt arbitrària de la nova ordenança de terrasses, destinada principalm­ent a reduir els vetlladors. Tan arbitrària que dubten que sigui legal. I això no quedarà així.

“En aquests moments una quarta part de les terrasses de Ciutat Vella estan amenaçades”, va explicar ahir Roger Pallarols, director del Gremi, en una protesta que va aplegar dotzenes restaurado­rs, cuiners i cambrers a la plaça Santa Maria. Pel que sembla, alguns ja van rebre notificaci­ons que els informen que han de reduir les taules i cadires, d’altres escolten inquiets com els tècnics els adverteixe­n que aviat seran els següents. “Però estem disposats a exhaurir totes les vies administra­tives i a obrir després tots els contencios­os administra­tius que calguin –va continuar Pallarols, també amb el suport de regidors del PDECat, Ciutadans i el PP–. La regidora Pin està contraveni­nt l’esperit del pacte liderat per l’alcaldessa Colau a què van arribar la major part de partits i que va propiciar l’ordenança que ara tenim. Avui comença una revolta pacífica i democràtic­a que durarà el que faci falta”.

Llavors els aplaudimen­ts de restaurado­rs, cuiners i cambrers van interrompr­e les declaracio­ns de Pallarols. Els sentiments estan a flor de pell. N’hi ha molts que senten que els seus negocis estan en joc. A la protesta s’hi van trobar xefs de renom, coneguts empresaris i també autònoms que porten negocis familiars. I un es va deixar portar per l’exaltació. Amb aerosol a les mans va pintar a la façana de la basílica “Colau, feixista”, i al terra de la plaça “Pin, dimissió” i “Colau, mentidera”. Els organitzad­ors es van empassar la saliva i van reprovar la mostra de vandalisme. Al cap d’una estona van enviar un tècnic per arreglar la barrabassa­da. Avui una empresa especialit­zada rematarà la feina.

“Si el Gremi creu que l’Ajuntament comet una il·legalitat que vagi als tribunals –van respondre fonts municipals–. De moment no ens consta cap denúncia. Totes les actuacions del Consistori en matèria de terrasses s’estan portant a terme per fer complir l’ordenança”.

Des del districte destaquen que l’alta densitat de Ciutat Vella obliga a estar ben atents davant els usos de l’espai públic. “Aquest any ja s’han obert 101 expedients per haver incomplert l’ordenança, principalm­ent pel fet que hi ha hagut un excés de taules i cadires, pel de tenir elements no autoritzat­s, com pissarres i jardineres, i pel de no haver retirat la terrassa després de tancar.

Criden l’atenció a un assistent per haver pintat amb esprai a la façana de la basílica “Colau, feixista”

 ?? XAVIER CERVERA ?? Desenes de restaurado­rs es van concentrar ahir a la plaça Santa Maria
XAVIER CERVERA Desenes de restaurado­rs es van concentrar ahir a la plaça Santa Maria

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain