La Vanguardia (Català)

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 10248

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Mullader. Dimoni en diabòlic eufemisme per no invocar mai el diable. 2 Aquesta s’emprenya amb una certa facilitat. Portaran música britànica, tal vegada a Lleida. 3 Mitja desena. Pota sense creu. Era que es va esdevenir després del paleozoic. 4 Ho negues tot d’aigua. Principi caldeu d’urticària. Esma escapçada. 5 La teva. Ester Aubach Xargall. Formen part del mobiliari urbà i forneixen la urbs d’un nou estament nobiliari. Sofre. 6 Sentits. Emprenyat a la irlandesa. Medi ambient que ens envolta. 7 La Xinxó es treu onze anys. Agressió a la sala de billars. Principi administra­tiu. Fumis sense deixar rastre. 8 Transports veloços per antonomàsi­a. Disminuint la superfície lliure d’una vela.

9 Tornes a ingerir líquids. Exercí pressió. 10 Els que arriben després del nou. Patinar volgudamen­t.

11 Pinyol. Disminueix els recursos disponible­s. Principi iridescent.

12 A les portes de Badalona. Picabarall­a entre picaplets. Fiord a la gallega. Sofre. 13 Estany molt relacionat amb el cant de l’Estaca. Assistíssi­u a missa. La més trencadiss­a del nostre alfabet. 14 Alleva. Relatius al lloc.

VERTICALS 1 Ocell dels escolopàci­ds que sobrevola la vila més pesant d’Osona. Multiplica per dos l’aposta.

2 El metall més noble és una mica disjuntiu. Arribares al món en algun indret particular. Disc de llarga durada. 3 Cosí de l’home del sac que té per objectiu espantar les criatures. Al final, són les directores. Principi laosià que enfoca cap a la quarta vocal. 4 Imatges religioses. Els pernils peninsular­s. 5 Lligada en pilota picada. Ruquet. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 6 L’anvers prosaic. Sortida reeixida. Combustió per crematori. 7 Dames sense vocalistes. Estranys i poc densos. Que es mou amb molta facilitat. 8 Li daré la vibració absent. Gibrella o plat fondo de metall. Núvol petit després d’un gran nuvolat. 9 Còpula. Transpirat. Corral de porcs. Soc anaeròbic.

10 Element embellidor. Faria troques amb l’aspi. 11 Núria Usard Zapater. Conjunt de fils de seda curts que recobreixe­n el capoll. Al bell mig de la ciutat. 12 Cordi el cosset amb els seu cordills. Nècia, segons on. Iode. 13 El consumim per cap d’any. Encabir una melodia amb el metrònom. Comença a cultivar-ho.

14 Encaselles algú en habitatges. Fas la feina més acolorida de sant Martí.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain