La Vanguardia (Català)

Amb sabor negre

El festival Say it Loud programa Ezra Collective, Sister Nancy i Blitz the Ambassador

- Barcelona

L’11a edició del festival de música negra Say it Loud es va inaugurar ahir a la Farinera del Clot amb una xerrada a càrrec del periodista Nando Cruz, que va posar el focus en diversos àmbits i espais musicals que enriqueixe­n la cultura barcelonin­a des dels marges. Tanmateix, no serà fins avui que començarà el cicle d’actuacions del festival.

Ezra Collective, un dels grups de referència dins la nova escena jazzística del Regne Unit, seran els encarregat­s de donar el tret de sortida a aquesta nova edició amb un concert aquesta nit (22 h) a la Farinera del Clot, un dels molts espais on l’aficionat podrà gaudir del festival. Serà la primera actuació de la banda en escenaris espanyols. El festival Say it Loud entén la cultura com un fet intrínsec a totes les persones i comunitats, sovint relegat a un segon pla o concebut com un element accessori. Per això pretén reivindica­r el paper de la cultura, sense limitar-se a una sèrie de concerts.

Amplia el programa amb xerrades, exposicion­s o projeccion­s, com ara el documental Beltza naiz als cinemes Girona, amb Fermín Muguruza i Amaia Jackson. El festival també té actes programats a l’Ateneu Harmonia i l’Ateneu Nou Barris, i també a la referència cultural per excel·lència del barri de Sant Andreu, la Fabra i Coats, una antiga fàbrica que els últims anys es va reinventar per acollir esdevenime­nts culturals. Precisamen­t aquest lloc serà la seu de l’últim concert (el dia 31 d’aquest mes a les 21 h), a càrrec de Blitz the Ambassador (a la foto), una altra de les actuacions més destacades d’aquesta edició.

 ??  ?? DIVERSOS ESPAIS. FINS AL 31/XFESTIVAL SAY IT LOUD
DIVERSOS ESPAIS. FINS AL 31/XFESTIVAL SAY IT LOUD

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain