La Vanguardia (Català)

Un jutge per al Girona-Barça

Javier Tebas estudia portar als tribunals el plet perquè es jugui el matx de Miami

- Madrid

El Girona-Barça del pròxim 26 de gener, que Javier Tebas continua entossudit a portar a Miami (Estats Units), podria judicialit­zar-se. Segons informacio­ns de la cadena Cope, la Lliga tindria avançat portar el tema a la justícia ordinària perquè sigui un jutge el que decideixi si es pot jugar o no el partit a Estats Units.

Les posicions dels uns i els altres continuen enquistade­s i no hi ha hagut cap progrés les últimes setmanes. La Lliga de Futbol disposa de l’anuència tant del Barça com del Girona per jugar a Miami, però la Federació es nega a atorgar el permís i l’AFE tampoc no està per la feina, per bé que ja no amenaça amb una vaga de futboliste­s, com va arribar a fer al seu dia.

L’últim que s’ha sabut sobre el tema és l’oposició del Reial Madrid al fet que es jugui a Amèrica. La Lliga va consultar els diferents clubs si estaven a favor o no del partit de Miami i el Madrid, en una carta escrita per José Ángel Sánchez, el principal executiu del club i home fort de Florentino Pérez, va mostrar la seva total oposició: “El Reial Madrid manifesta la seva oposició a la sol·licitud formulada per la Lliga perquè s’autoritzi a disputar al Hard Rock Stadium de Miami, el 26 de gener, el partit correspone­nt al campionat de Lliga, que s’ha de disputar entre el Girona i el Barcelona, perquè afecta la integritat i la igualtat de la competició”. Aquesta actitud ja l’havien expressada anteriorme­nt tant Julen Lopetegui com el mateix Florentino Pérez a l’assemblea de socis compromiss­aris.

Cal recordar que la temporada passada el Reial Madrid va caure derrotat a Montilivi (2-1), però que en l’actual va guanyar a la segona jornada de Lliga (1-4).

En el seu escrit de resposta a la Lliga, el club blanc explica que ha rebut una carta dels presidents de les quatre penyes que l’entitat té als Estats Units i tots quatre donen suport a l’actitud del Reial Madrid contrària a la possibilit­at que es disputin partits en territori dels Estats Units. La Lliga havia exposat al seu dia que tenia el suport

ELS BLANCS, EN CONTRA El Madrid diu a la Lliga que jugar a Miami “afecta la igualtat i la integritat de la competició”

de tres d’aquestes penyes. A favor que es jugui el partit a Miami Javier Tebas recorda que el fet de celebrar el partit allà es va aprovar en una comissió delegada de la Lliga celebrada el 17 de juliol, que la decisió es va prendre per unanimitat i que es tracta d’una decisió vinculant, atès que la comissió és l’òrgan competent per a aquestes qüestions de la Lliga.

La comissió està formada per set equips de Primera, set més de Segona i Tebas. Entre aquests clubs no hi figura el Madrid, que no s’avé amb Tebas.

 ?? RODRIGO JIMENEZ / EFE ?? El president de la Lliga, Javier Tebas, dimecres
RODRIGO JIMENEZ / EFE El president de la Lliga, Javier Tebas, dimecres

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain