La Vanguardia (Català)

El Barça agafa oxigen

Els de Pesic aconseguei­xen al Palau la primera victòria europea contra un feble Bayern

- RAMÓN ÁLVAREZ

Un respir. Un bàlsam, per estirar el tòpic. Això va ser la victòria del Barça Lassa ahir a la nit davant un Bayern que mai no va tenir opcions d’assaltar el Palau. Els blaugrana van poder estrenar a casa el seu caseller de victòries en aquesta Eurolliga després d’un inici decebedor. No ja per la derrota de Moscou, que ja entrava en el guió, sinó per la de dimarts a Gran Canària i, sobretot, per la imatge d’incapacita­t que els de Pesic van oferir contra un rival que no és superior al d’ahir. A casa, davant una afició que va respondre en bona mesura a la crida del tècnic local, el Barça va estar correcte –sense més brillantor de la necessària– i va saber aprofitar una de les poques ocasions que li ofereix el calendari en aquest inici de la competició per donar una alegria al seu públic.

Les coses no van començar malament per als blaugrana, amb un parcial 10-3 inicial i, sobretot, una imatge de solvència defensiva per anul·lar el joc del rival en aquests primers minuts. Era precisamen­t el que necessitav­a el Barça per arrencar en la competició, per fi, segons els cànons del mètode Pesic: asfixiar el rival en les seves possession­s per després marcar les diferèncie­s en les pròpies. I va ser precisamen­t així com, encara al primer quart, els locals van aconseguir deixar sec un Bayern molt tímid en el llançament que en ple desconcert no va millorar amb la sortida a pista de l’exblaugran­a Koponen i que a poc a poc es va anar quedat enrere en el marcador, fins que un parcial de 12-0 ja va posar un 24-8 a l’electrònic.

Amb tot, els bavaresos es van resistir a marxar del partit. I ho van aconseguir, més que per mèrits propis, per la incapacita­t del Barça d’obrir bretxa abans del descans. Si al primer quart els de Pesic havien estat capaços d’anotar 26 punts, al segon es van quedar en 18, un menys que els de Dejan Radonjic, per a qui arribar a aquest moment a només 8 punts va ser la millor notícia. Portaven un 56,7% en tirs de 2 punts (52,9% al final), millorats per un 5 de 7 en triples. Perquè el Barça, a aquelles altures, només n’havia transforma­t 1 de 8, l’únic que havia intentat Pangos fins aquell moment. En un matx en què el millor va ser el resultat final, el base canadenc va ser qui més va brillar. I és que, després d’arribar per ser una alternativ­a a Heurtel, ahir va tornar a liderar l’equip, tant a la pista com de cara a cistella, amb 12 punts, pels 15 de Singleton i els 18 de Tomic.

Després del descans els visitants van aconseguir reduir el seu desavantat­ge a 4 punts amb Maodo Lô, un dels seus reforços d’aquesta campanya, com a referent. Fins que el Barça per fi va reaccionar els últims 3 minuts d’aquest tercer període i va lligar de mans el Bayern amb una defensa més forta i enllaçant quatre accions d’atac que van veure cistella per anar-se’n als últims 10 minuts amb una renda de +11 (65-54).

Molt malament ho havien de fer ja els de Pesic per dilapidar el seu avantatge davant un rival que fins aquell moment no havia demostrat tenir ni capacitat ni alternativ­es per reaccionar i que només s’havia acostat al marcador pels propis errors dels blaugrana.

I sí, aquest cop sí. El Barça va saber administra­r el seu avantatge defensant bé i fentse amo del rebot (34, per 18 del Bayern) per tancar el partit amb un marge final de 10 punts amb què va poder respirar tranquil.

UN PAS ENDAVANT Després d’arribar com una alternativ­a a Heurtel, ahir a la nit Pangos va tornar a liderar l’equip

?? ALEJANDRO GARCÍA / EFE ?? El blaugrana Kevin Pangos dirigeix una jugada davant l’oposició del base del Bayern Stephan Jovic
ALEJANDRO GARCÍA / EFE El blaugrana Kevin Pangos dirigeix una jugada davant l’oposició del base del Bayern Stephan Jovic