La Vanguardia (Català)

El ral·li Catalunya torna a Barcelona i estrena trams de terra

- Barcelona

El RallyRACC Catalunya-Costa Daurada, penúltima prova del Mundial de ral·lis WRC, arribarà la setmana que ve (del 25 al 28 d’octubre) a les carreteres de Tarragona amb dues grans novetats: la tornada de Barcelona com a escenari de l’especial inaugural –a la zona de Montjuïc– després d’un any d’absència, i l’estrena de trams nous de terra divendres, que incrementa­ran la dificultat i l’emoció en la disputa del títol. Hi ha tres pilots que hi arriben amb opcions de coronar-se campions: Thierry Neuville (Hyundai), Sébastien Ogier (Ford) i Ott Tänak (Toyota).

Malgrat que el desenllaç matemàtic del campionat no arribarà fins a l’última prova, Austràlia, serà en el Catalunya on es cuinarà una dura batalla entre Neuville i Ogier –separats per 7 punts– per despenjar de la lluita Tänak (a 21 del belga), el pilot més en forma, que ha guanyat tres de les últimes quatre proves.

Un altre dels al·licients esportius és la tornada al ral·li català de Sébastien Loeb, el 9 vegades campió del món (i 8 al Catalunya, del 2005 al 2012, consecutiv­ament), que tanca el seu programa especial amb Citroën de disputar tres proves (Mèxic, Còrsega i Catalunya). També torna al Mundial –puntualmen­t– el bicampió del món de ral·licròs Petter Solberg, que estrenarà el VW Polo GTI R5 en la categoria WRC2.

Respecte al recorregut, l’especial inaugural de Barcelona de dijous, dia 25, a les 18 h, no presenta cap novetat: serà el mateix tram urbà de 3,5 km al voltant de les Fonts. De les 15 h a les 18 h els pilots seran accessible­s al públic i hi haurà una exhibició de vehicles històrics.

Per al dia de terra (divendres, 26), el RACC ha preparat tres trams renovats: Gandesa (7 km) i Pesells (25,6) es faran en sentit contrari a l’habitual, i el de la Fatarella-Vilalba dels Arcs (38,8) afegeix 12 km nous a l’anterior, que començava a Vilalba (també es fa al revés), de manera que serà l’especial més llarga del ral·li i l’únic tram mixt terra-asfalt del Mundial. Per a dissabte, dia 27, es reserva l’asfalt (Savallà, Querol, Montmell i Salou), i diumenge, dia 28, tanquen les especials de Riudecanye­s i Santa Marina.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain