La Vanguardia (Català)

Chacón nega la pèrdua d’inversions per la fuga d’empreses de Catalunya

- Redacció

La consellera d’Empresa, Àngels Chacón, va negar ahir al Parlament que la fuga de seus socials d’empreses de Catalunya hagi implicat la pèrdua d’inversions a la comunitat. “El relat catastrofi­sta no ha aturat cap inversió”, va assegurar en una compareixe­nça a la Comissió d’Empresa en relació amb un presumpte informe que revelaria les estratègie­s del Govern per amagar la intranquil·litat empresaria­l i la paralitzac­ió d’inversions el setembre i octubre del 2017.

Chacón va negar que existeixi aquest informe del Govern i va dir que l’únic que hi van haver van ser correus electrònic­s cada sis hores en què s’informava el conseller d’Empresa d’aquell moment, Santi Vila, de quines empreses se n’anaven o quines expressave­n dubtes sobre projectes d’inversió.

Segons una informació d’Eldiario.es ,la Guàrdia Civil es va apoderar de comunicaci­ons entre membres de la conselleri­a d’Empresa l’octubre de l’any passat en què asseguren que es tenia coneixemen­t que empreses multinacio­nals paralitzav­en inversions a Catalunya. En canvi, en aquell moment, el Govern i la conselleri­a van dir que la fuga d’empreses i la inestabili­tat no afectava gens el teixit productiu.

Ahir al Parlament, Chacón es va negar a detallar quines empreses van donar informació al Govern al·legant clàusules de confidenci­alitat. La consellera Chacón, que l’octubre de l’any passat era la directora general d’indústria, només va reconèixer ahir que “òbviament estàvem preocupats i que hi havia intranquil·litat” per la marxa d’empreses.

Va aprofitar la seva compareixe­nça per acusar l’Estat de recórrer a la “guerra bruta” per fomentar el trasllat d’empreses. Malgrat això, la consellera va treure importànci­a a aquell procés quan va insistir en diverses ocasions que només afecta el 0,6% de les companyies de Catalunya. Entre les que van canviar de seu destaquen CaixaBank, Banc Sabadell o Naturgy.

La consellera va demanar que el Govern central reverteixi el decret que va facilitar el canvi de seus i va assegurar que no és dolent que les juntes d’accioniste­s opinin sobre la qüestió. Alhora, Chacón va demanar a l’Estat que detalli “les pressions” exercides a les empreses catalanes i “el trasllat de dipòsits” de les empreses públiques dels bancs catalans.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain