La Vanguardia (Català)

iVascular inverteix 8,7 milions en una ‘start-up’ de vàlvules del cor

La companyia, que preveu facturar 20 milions, compra el 10% de NaviGate

- Barcelona

iVascular, empresa creada el 2010 per al desenvolup­ament i fabricació de dispositiu­s mèdics avançats (stents, balons, catèters) per al tractament de malalties vasculars, ha invertit 10 milions de dòlars (8,7 milions d’euros) en el 10% del capital de la start-up nord-americana NaviGate Cardiac Structures, especialit­zada en el disseny i desenvolup­ament de vàlvules per al tractament de la insuficièn­cia valvular atrioventr­icular, entre d’altres. iVascular tindrà els drets exclusius per a la distribuci­ó i comerciali­tzació dels productes de NaviGate a Europa i Llatinoamè­rica.

Lluís Duocastell­a, fundador i conseller delegat d’iVascular, explica que aquest acord permet avançar “en l’estratègia d’innovació de la companyia, basada en un model de negoci d’integració vertical. Hem consolidat el nostre lideratge en el mercat dels dispositiu­s per al sistema coronari i perifèric, i amb aquest acord perfeccion­arem el desenvolup­ament i la posterior comerciali­tzació de la vàlvula tricúspide amb accés percutani”. Actualment el producte de NaviGate està en fase d’estudis clínics i s’espera que estigui a punt per a aplicació clínica a partir del 2020.

iVascular està liderada per Duocastell­a i té com a accioniste­s la canadenca Gestion Milec Inc., l’empresa espanyola de distribuci­ó hospitalàr­ia Cardiva, el grup industrial Ames i el químico-farmacèuti­c Indukern.

iVascular, amb seu a Sant Vicenç dels Horts, ocupa 160 persones. Va acabar el 2017 amb

La companyia catalana dissenya i fabrica stents, balons o catèters i exporta el 85% a 65 països

una facturació de 17 milions d’euros, i Duocastell­a assegura que aquest any superaran els 20 milions. Des del tercer exercici d’activitat, les vendes a l’estranger superen les del mercat nacional; actualment exporta el 85% de les vendes a 65 països. “El nostre primer mercat és Europa, som forts a l’Orient Mitjà i estem creixent a Llatinoamè­rica i engegant a Àsia. Hem entrat al Canadà, i estem en procés regulatori als EUA”.

iVascular opera en un sector dominat per grans multinacio­nals. “Nosaltres competim amb tecnologia i ens diferencie­m per la integració vertical”, diu Duocastell­a, que defensa la política de reinversió dels beneficis.

NaviGate, fundada el 2012, té la seva seu a Lake Forest (Califòrnia) i té entre els seus accioniste­s, amb un 16%, la clínica Cleveland (EUA), que ha autoritzat i avala les vàlvules desenvolup­ades per la companyia.

iVascular preveu accelerar el seu creixement a mitjà termini: “Podem arribar a 50 milions d’euros entre els pròxims 3 i 5 anys. I quan els acords amb NaviGate ja fructifiqu­in, ens podem situar per damunt de 200 milions d’aquí 10 anys”.

 ?? CÉSAR RANGEL ?? Lluís Duocastell­a, fundador i conseller delegat d’iVascular
CÉSAR RANGEL Lluís Duocastell­a, fundador i conseller delegat d’iVascular

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain