La Vanguardia (Català)

L’‘app’ que analitza la teva salut financera

-

BBVA permet per primera vegada a Espanya afegir a la seva app de banca mòbil els productes que els clients tenen contractat­s a altres entitats. A més, integra aquesta informació a Bconomy, l’eina que analitza els ingressos i despeses dels usuaris per realitzar un diagnòstic de la seva salut financera, el que permet oferir una visió més completa de les seves finances.

Els clients estan disposats a compartir la seva informació financera amb BBVA?

BBVA ha testat la solució amb els seus clients i el 80% valora positivame­nt poder accedir a la seva informació financera en un únic lloc.

Quins productes es poden afegir? Pràcticame­nt tots: comptes, targetes, dipòsits, fons d’inversió, plans de pensions, hipoteques, crèdits al consum i valors. A més, es poden afegir les targetes de grans superfície­s, algunes targetes de marca comuna i gestores de fons d’inversió.

Quins avantatges ofereix afegir les dades a Bconomy?

L’eina mesura els ingressos i despeses d’un client, el seu endeutamen­t o la despesa que destina a habitatge per analitzar la seva salut financera i prendre les millors decisions financeres.

Quines novetats s’aniran incloent? A partir de l’any vinent, els clients de BBVA podran selecciona­r els productes que vulguin veure d’altres bancs. A més, tindran la possibilit­at d’accedir a aquelles despeses a les quals han de fer front mensualmen­t i comptar amb una comparativ­a que els permeti veure si estan gastant més que la resta de persones del seu entorn i del seu perfil.

Quan serà possible operar des de l’app de BBVA amb els productes d’altres entitats? L’any 2019. De moment, l’actual normativa PSD2 no ho permet.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain