La Vanguardia (Català)

A la recerca del gol

Fa quatre partits que el Madrid no marca i està a 55 minuts de la pitjor sequera

- CARLOS NOVO Madrid

El Reial Madrid busca aquest migdia davant el Llevant recuperar les bones sensacions perdudes, i sobretot l’olfacte golejador que l’ha abandonat els últims quatre partits, propiciant un empat i tres derrotes que ofereixen un mal presagi quan falta poc més d’una setmana per enfrontar-se al Barça, en un partit que es presenta decisiu per al futur a la banqueta blanca de Julen Lopetegui.

Al Reial Madrid li cal recuperar sensacions sense més dilació, i sobretot tornar a cantar gol. Julen Lopetegui ja està en el compte enrere, amb el seu futur seriosamen­t amenaçat per la sequera golejadora que afecta l’equip, que fa quatre partits que no marca, amb un paupèrrim saldo de tres derrotes i un empat. Mals presagis quan el Camp Nou apareix a l’horitzó, de demà en vuit.

Els números d’ara són molt pitjors que amb Rafa Benítez fa tres temporades. El tècnic madrileny va haver de veure com el seu equip queia apallissat pel Barcelona al Bernabeu (0-4) i va passar molt just el tall de Nadal. Un empat a València abans de Reis el va condemnar i llavors Zinédine Zidane va prendre el comandamen­t. El que va venir després és història coneguda, i les tres últimes Champions són a les vitrines del club blanc. Per a Lopetegui, aquestes tres Champions són una llosa que es preveu insuportab­le i té dos partits per rearmar-se de moral abans d’anar a la capital catalana: avui contra el Llevant i dimarts a la Champions davant el Viktoria Plzen txec, en teoria la ventafocs del grup.

A la zona noble del Bernabeu s’acaba la paciència. Hi ha directius que aconsellen des de fa temps destituir Lopetegui per tallar l’espiral de derrotisme i males vibracions. El Madrid suma 409 minuts sense veure porteria, a 55 minuts del seu pitjor registre negatiu en aquest apartat, que va elevar la sequera a 464 minuts sense gol, una dada de la campanya 1984-1985, amb Luis Molowny a la banqueta i una Quinta del Buitre embrionàri­a.

L’últim gol és el de Marco Asensio a l’Espanyol, una diana que l’àrbitre (Mateu Lahoz) va negar en un primer moment i que va concedir el VAR.

La bona notícia per al Madrid és la recuperaci­ó dels lesionats: Isco, que va patir una apendiciti­s aguda i que fa un mes que és baixa; Marcelo, lesionat contra el Sevilla, i Benzema, tocat muscularme­nt a Vitòria.

Tots tres s’han entrenat tota la setmana, els últims dies amb el grup. També es preveu que jugui Bale, però no se sap si des de l’inici. El gal∙lès va patir una de les seves lesions fantasmals. Els metges del club no li van trobar res, però ell es va retirar de diversos partits perquè no se sentia còmode. Per rematar la incoherènc­ia, i a desgrat del Madrid, va anar a Gal∙les per incorporar-se a la seva selecció, però no va jugar cap dels dos partits previstos. De fet, l’últim, l’IrlandaGal∙les, el va veure a Madrid perquè no va anar a Dublín.

Lopetegui va defensar ahir el seu jugador, però no va donar pistes sobre si jugarà: “Bale ha estat molt responsabl­e amb les seves sensacions quan podia haver forçat. Ja veurem què fem amb ell”, va afirmar. Va mantenir el típic discurs d’entrenador a la corda fluixa. Sobre si sentia que tenia el suport del club, va comentar: “Absolutame­nt. Em trobo bé, sense cap dubte. Això és el Madrid, hi ha molta exigència, i has de conviure amb aquestes situacions que hi ha”. Tampoc no va dir que volia jugadors a l’hivern: “La solució és a la plantilla que tinc”.

?? GABRIEL BOUYS / AFP ?? L’entrenador del Reial Madrid, Julen Lopetegui, ahir durant la sessió de treball de l’equip blanc
GABRIEL BOUYS / AFP L’entrenador del Reial Madrid, Julen Lopetegui, ahir durant la sessió de treball de l’equip blanc