La Vanguardia (Català)

Un tren atropella 50 persones a l’Índia

- NOVA DELHI Redacció i agències

Un accident de tren ha arruïnat per sempre la gran festivitat de Dussehra a la regió índia del Panjab, al nord-oest de l’Índia. Ahir a la tarda, una multitud festejava aquesta deessa hindú quan un tren que anava en direcció a la localitat d’Amristar va atropellar mortalment unes 50 persones i en va ferir al voltant de 200. La celebració tenia lloc a prop d’un pas a nivell dels afores de la població i ningú no es va adonar que un tren venia a tota velocitat sense intenció d’aturar-se. Els assistents estaven cremant efígies i fent explotar petards fins que algú va començar a córrer per la via i va desencaden­ar el pànic, va explicar a Efe un alt funcionari del Departamen­t de Ferrocarri­ls Zona Nord que no va voler revelar la seva identitat.

“Per què les autoritats van deixar que la festa tingués lloc tan a prop de les vies de tren?”, lamentava a l’agència AP un testimoni que va assegurar que havia perdut dos germans en aquesta tragèdia. Un altre participan­t va dir que el soroll del tren no es va sentir per culpa del soroll dels petards.

Navjot Kaur Siddhu, diputada del Parlament del Panjab, que havia estat convidada a la celebració, va explicar que les festes se celebraven cada any a la mateixa zona i que les autoritats solien avisar els ferroviari­s per reduir la velocitat.

El cap del Govern del Panjab, Amarinder Singh, va lamentar el greu accident i va assegurar que està fent tot el possible per assistir els ferits. També va anunciar per Twitter una compensaci­ó de 500.000 rupies (uns 6.000 euros) als familiars dels morts i atenció mèdica gratuïta per als ferits.

A l’Índia, els accidents de tren són relativame­nt freqüents. El passat 10 d’octubre, 6 persones van morir i 25 van resultar ferides en descarrila­r un tren a l’estat del nord d’Uttar Pradesh, i el 18 d’agost van morir 21 persones i unes altres 203 van ser ferides en aquella mateixa regió en un altre accident. La d’ahir va ser una tragèdia especialme­nt trista. La festivitat de Dussehra celebra la prevalença del bé sobre el mal.

 ?? RAMINDER PAL SINGH / EFE ?? Una multitud estava de celebració a prop d’unes vies de tren
RAMINDER PAL SINGH / EFE Una multitud estava de celebració a prop d’unes vies de tren

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain