La Vanguardia (Català)

El PP crida a repetir el judici de la Gürtel amb altres jutges

- Madrid

El PP ha remès al Tribunal Suprem (TS) un escrit de més d’un centenar de folis en què qüestiona el desenvolup­ament i resultat del judici per la primera etapa d’activitats de la xarxa de corrupció Gürtel i sol∙licita la repetició de la vista. L’objectiu del text presentat, en el marc del recurs de cassació després de les condemnes imposades per l’Audiència Nacional, és que el cas pugui ser jutjat altre cop per “un tribunal sense aparença de parcialita­t”, o que el mateix Suprem dicti una nova sentència allunyada de qualsevol possible influx polític.

Els populars al∙leguen que la instància de l’Audiència Nacional que va jutjar els 37 acusats de Gürtel, entre ells l’extresorer del PP, Luis Bárcenas, i el capitost de la xarxa, Francisco Correa, va actuar sense garanties d’imparciali­tat. L’escrit cita en aquest sentit que un dels membres del tribunal, José Ricardo de Prada, ha estat “elegit” per la ministra de Justícia, Dolores Delgado, “com un dels quatre membres externs de la comissió per Restablir la Justícia Universal”.

El PP afegeix que ja durant el procés va qüestionar De Prada, atesa la seva “coneguda amistat” amb l’exjutge Baltasar Garzón, que va ser el primer d’investigar la trama Gürtel, en termes que les defenses també van objectar. Els populars estimen que les seves prevencion­s van ser confirmade­s per la decisió, que va tenir“una enorme transcendè­ncia política ”, amb pronunciam­ents sobre la“presumpta actuació” d’ aquesta formació política que“han coadjuv aten no poca mesura a un canvi de govern a favor del PSOE”.

En la sentència dictada per l’Audiència –prosseguei­x el text– es va donar per acreditada l’existència d’una caixa B de l’organitzac­ió, quan encara s’està investigan­t sobre això. La decisió va condemnar el PP a pagar 245.000 euros com a partícip a títol lucratiu.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain