La Vanguardia (Català)

Barcelona estudia limitar la velocitat a 30 km/h

- DAVID GUERRERO

L’Ajuntament de Barcelona té sobre la taula la proposta de limitar la velocitat màxima en la majoria de carrers de la ciutat a 30 km/h. És una de les opcions que s’estan estudiant en el marc de la redacció del nou Pla de Mobilitat Urbana (PMU), tot i que des del govern municipal no tenen una posició clara i definida sobre el tema.

El RACC va organitzar ahir el Fòrum Barcelona de Seguretat Viària i la directora de l’associació de Prevenció d’Accidents de Trànsit (PAT), Yolanda Doménech, va defensar la proposta dels 30 km/h perquè considera que a la capital catalana “es corre massa”. Els estudis apunten una conclusió òbvia: a menys velocitat, menys accidents i de menys gravetat.

El debat va girar sobre l’alta accidental­itat entre el col∙lectiu motorista. Des de començamen­ts d’any han mort 17 persones en accident de trànsit a Barcelona, de les quals nou eren motoristes, dues més que en tot el 2017. La regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, va proposar de revisar que els conductors de cotxe rebin de manera automàtica el permís per a motociclet­es després de dos anys de carnet. Per la seva banda, el president del RACC, Josep Mateu, va apostar per la creació de carrils exclusius per a motociclet­es en les vies d’accés, una proposta que ja han presentat a les administra­cions.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain